Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga elődöntőjének visszavágóján a Marseille 3-0-ra kikapott az Atalanta otthonában, így 4-1-es összesítéssel kiesett a sorozatból. A meccs után a francia csapat sztárcsatára, Pierre-Emerick Aubameyang elsírta magát a pályán.

Zokogott a Marseille sztárja az El-kiesés után

Az Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén az Olympique de Marseille hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az Atalantával, ám az olaszországi visszavágón a bergamói együttes simán nyert 3-0-ra, ezzel bejutott a döntőbe. A BL-indulásért küzdő olasz csapat a 30. percben Ademola Lookman megpattanó átlövésével szerzett vezetést, majd a fordulás után jött az újabb hazai gól, az 52. percben Lookman passza után Matteo Ruggeri lőtte ki a bal felső sarkot. A hosszabbításban El Bilal Touré is betalált még, így az Atalanta a 3-0-s sikere után készülhet az El-fináléra. 

A meccs végén a Marseille gaboni válogatott sztárja, Pierre-Emerick Aubameyang nem tudta visszatartani a könnyeit és csalódottságában elsírta magát.

A Borussia Dortmundban, az Arsenalban, a Chelsea-ben és a Barcelonában is megfordult csatár egyénileg parádés szezont fut, az Európa-ligában 13 meccsen 10 gólt lőtt, minden sorozatot figyelembe véve pedig 27 találatnál jár. Hiába Aubameyang remeklése, klubszinten trófea nélkül zárja a szezont, mert a francia bajnokságban a Marseille csak a 9. helyen áll (a PSG korábban már megnyerte a Ligue 1-t), és a Francia Kupából is már régen kiesett. 

A 34 éves gaboni támadónak továbbra sincs nemzetközi kupagyőzelme, pedig 2019-ben az Arsenal játékosaként közel járt hozzá, ám csapata az El-döntőben 4-1-re kikapott a Chelsea-től.

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang trófea nélkül zárja ezt a szezont
Fotó: AFP (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

Az Európa-liga 2023/2024-es szezonjának döntőjét, az Atalanta vívja majd a Bayer Leverkusen ellen, a mérkőzést május 22-én, Dublinban rendezik meg. Az Atalanta története első európai kupadöntőjére készülhet, míg a Leverkusen az 1988-as UEFA-kupa-döntő és a 2002-es BL-finálé után harmadszor játszhat nemzetközi trófeáért.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.