Vágólapra másolva!
Zlatko Dalic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 26 fős keretét az Európa-bajnokságra, amelyben húsz olyan játékos kapott helyet, aki tagja volt a két éve világbajnoki bronzérmes együttesnek.

A horvátok legnagyobb sztárja, a Real Madriddal a Bajnokok Ligája döntőjére készülő Luka Modric immár ötödik kontinensviadalán szerepel majd, de érmet még nem szerzett Eb-n. 

Az aranylabdás középpályáson kívül olyan világklasszisok tagjai a keretnek, mint az angol bajnok Manchester City két erőssége, Josko Gvardiol és Mateo Kovacic, de ott van a szaúdi al-Nasszr csapatában futballozó Marcelo Brozovic is.

Luka Modric eddig 174-szer lépett pályára a válogatottban
Fotó: AFP/Denis Lovrovic

A katari vb-csapatból kimaradó hat futballista közül kettő - Borna Barisic és Kristijan Jakic - a kilenc tartalék között szerepel.

A horvátok sorrendben a spanyolokkal, az albánokkal és a címvédő olaszokkal találkoznak a németországi Eb csoportkörében.

A horvát válogatott 26 fős kerete:
kapusok:
Dominik Livakovic (Fenerbahce), Ivica Ivusic (Pafos), Nediljko Labrovic (Rijeka)

védők:
Domagoj Vida (AEK Athén), Josip Juranovic (Union Berlin), Josko Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax Amsterdam), Josip Sutalo (Ajax Amsterdam), Josip Stanisic (Bayer Leverkusen), Martin Erlic (Sassuolo), Marin Pongracic (Lecce)

középpályások:
Luka Modric (Real Madrid), Mateo Kovacic (Manchester City), Marcelo Brozovic (al-Nasszr), Mario Pasalic (Atalanta), Nikola Vlasic (Torino), Lovro Majer (VfL Wolfsburg), Luka Ivanusec (Feyenoord), Luka Sucic (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo Zagreb)

támadók:
Ivan Perisic (Hajduk Split), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Marko Pjaca (Rijeka), Marco Pasalic (Rijeka), Ante Budimir (Osasuna)