Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool 2-0-ra kikapott a városi rivális Everton otthonában, így Jürgen Klopp együttes gyakorlatilag kiszállt a bajnoki címért folyó harcból.

A szezon vége felé a bajnoki címért versengő Liverpool a lehető legrosszabbkor került hullámvölgybe, ugyanis az elmúlt hetekben búcsúzott az európai kupaporondtól - az Európa-liga negyeddöntőjében az olasz Atalantával szemben –, meglepő vereséget szenvedett a Crystal Palace együttesétől és nem bírt a Manchester Uniteddel sem, így lépéshátrányba került a listavezető Arsenallal és a címvédő Manchester Cityvel szemben. Az idény végén távozó Jürgen Kloppot ugyanakkor a megnyert Ligakupa után a PL-trófeával búcsúztatnák a játékosok, akik szerda este már a Goodison Parkban léptek pályára a városi rivális Everton ellen. A Fulham ellen csak a kispadon kezdő Szoboszlai Dominik ezúttal kezdőként kapott lehetőséget, de a francia válogatott Ibrahima Konaté, az egyiptomi Mohamed Szalah, az argentin világbajnok Alexis Mac Allister, és az uruguayi Darwin Núnez is ott volt a Mersey-parti csapat kezdőjében.

Liverpool, Everton
A kiesés elől menekülő Everton meglepte a Liverpoolt
Fotó: AFP

Kis híján rémálomszerűen kezdődött a meccs a Liverpool számára, ugyanis már a 6. percben helyzetbe került Calvert-Lewin, aki eltolta a labdát Alisson mellett, majd a brazil kapus buktatta. A játékvezető némi habozás után a büntetőpontra mutatott, és sárga lapot adott a brazil kapusnak, azonban a VAR-vizsgálat megmentette Klopp együttesét a büntetőtől, ugyanis Calvert-Lewin lesen volt az eset előtt, így a bíró visszavonta az ítéletet és a sárga lapot is.

Némi meglepetésre a következő percekben is a kiesés ellen menekülő Everton volt veszélyesebb, Alissonnak többször is bravúrral kellett védenie, a 27. percben viszont már a brazil kapus is tehetetlen volt. Tarkowski beadása után Godfrey találta el rosszul a labdát, ami aztán hatalmas szerencsével Brantwaite elé került, aki közelről a jobb alsó sarokba lőtt, és megérdemelten szerzett vezetést az Evertonnak.

Liverpool
Fájó vereségbe szaladt bele a Liverpool a városi rivális otthonában
Kép: AFP

A gól után magasabb fokozatra kapcsolt a Liverpool, több mint 75 százalékban birtokolta a labdát, azonban komoly helyzetet sokáig nem tudott kialakítani, és mindössze két olyan lövése volt az első félidőben, ami eljutott Pickford kapujáig. A fordulás után is a Liverpool irányította a mérkőzést, azonban az 58. percben a hazaiak újabb góllal sokkolták a Liverpoolt. Egy szöglet után a hosszú saroknál érkező Calvert-Lewin fejelt a jobb alsó sarokba.

Klopp a 63. percben hármas cserével igyekezett frissíteni csapatán, így többek között a néhány perccel korábban komoly rúgást kapó Szoboszlai Dominikot is lecserélte, aki fájdalmas arccal hagyta el a pályát.

A magyar válogatott középpályás helyére Endo érkezett, Jonest Elliott váltotta, Konaté helyére pedig Quansah állt be.

A hajrában a Liverpool mindent megpróbált, de a kőkeményen védekező Everton remekül állta a sarat, és végül otthon tartotta a három pontot. Újabb pontvesztésével a Liverpool gyakorlatilag kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyből, ugyanis hátránya továbbra is három pont a listavezető Arsenal mögött, és egy ponttal előzi meg a harmadik helyen álló Manchester Cityt, de a címvédő két meccsel kevesebbet játszott.

Kerkezt kiállították, de újra nyert a Burnemouth

Az FA-kupa döntőjébe jutott Manchester United hazai pályán 4-2-re legyőzte a sereghajtó Sheffield United csapatát, amely hiába vezetett kétszer is, végül nagyon közel került a kieséshez. 

A Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth 1-0-ra nyert a Wolverhampton vendégeként. A magyar válogatott balhátvéd kezdőként lépett pályára, ám egy rosszul sikerül szerelés miatt a 79. percben azonnali piros lappal kiállították. 

A tizedik helyen álló Bournemouth ezzel három nyeretlen bajnoki után tudott ismét nyerni.

Premier League, a 29. fordulóból elhalasztott mérkőzések pótlása:
Wolverhampton-Bournemouth 0-1 (0-1)
Crystal Palace-Newcastle United 2-0 (0-0)
Everton-Liverpool FC 2-0 (1-0)
Manchester United-Sheffield United 4-2 (1-1)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Arsenal 36 25 5 6 85-28 57 81
GY
V
GY
GY
GY
I
2.
Manchester City 34 24 3 7 82-32 50 79
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Liverpool 35 22 4 9 77-36 41 75
D
V
GY
V
D
I
4.
Aston Villa 35 20 8 7 73-52 21 67
V
D
GY
GY
D
I
5.
Tottenham Hotspur 34 18 10 6 67-54 13 60
D
GY
V
V
V
I
6.
Manchester United 34 16 12 6 52-51 1 54
V
D
D
GY
D
I
7.
Newcastle United 34 16 13 5 74-55 19 53
D
GY
GY
V
GY
I
8.
Chelsea 34 14 11 9 65-59 6 51
D
GY
V
D
GY
I
9.
West Ham United 35 13 12 10 56-65 -9 49
D
GY
V
V
D
I
10.
AFC Bournemouth 35 13 13 9 52-60 -8 48
V
D
V
GY
GY
I
Teljes lista

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.