Lejátszották az olasz bajnokit, ami egy játékos összeesése miatt szakadt félbe

Vágólapra másolva!
Április 14-én szakadt félbe az Udinese-AS Roma olasz bajnoki futballmérkőzés, miután a második félidő közepén a pályán összeesett a fővárosiak futballistája, Evan Ndicka.

Ijesztő körülmények között szakadt félbe a 83. percben az Udinese-AS Roma olasz bajnoki mérkőzés a Serie A 32. fordulójában. A 70. percben 1-1-es állásnál a kezdőkör közelében mellkasi fájdalmakra panaszkodott, majd összeesett a fővárosi csapat elefántcsontparti válogatott védője, Evan Ndicka. A játékoshoz azonnal érkezett az orvosi segítség, majd hordágyon vitték le a pályáról. A játékvezető a két csapattal egyeztetve a 83. percben lefújta a mérkőzést.

AS Roma v Bologna FC - Serie A TIM
Az AS Roma nyerte a félbeszakított meccset
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto

A 24 éves játékost a stadion játékoskijárójából nyíló orvosi szobába vitték, majd az EKG-vizsgálat után rendőri felvezetéssel kórházba szállították. Az elefántcsontparti játékos a kórházban kardiológiai vizsgálatokon esett át, amely során kiderült, hogy a Roma játékosának nem volt szívrohama, hanem valószínűleg azért esett össze, mert nem sokkal előtte kapott egy óriási ütést a mellkasára, ettől lehetett légzési nehézsége és szívfájdalma.

Ndicka állapota folyamatosan javult, múlt csütörtökön már ott volt a Stadio Olimpicóban, amikor az AS Roma a Milan elleni 2-1-es győzelmet és a továbbjutást is kiharcolta az Európa-ligában.

Az Udinese közben edzőt is váltott a 29. fordulóban félbeszakadt meccs óta, így ezen a csonka meccsen mutatkozott be a hazaiak kispadján - vereséggel - a hétfőn kinevezett vezetőedző, a játékosként világbajnok és araylabdás Fabio Cannavaro. A játékosként hozzá hasonlóan világbajnok Daniele De Rossi tanítványai Bryan Cristante 95. percben szerzett góljának köszönhetően örülhettek a lefújáskor.

Az Európa-ligában elődöntős Farkasok számára rendkívül fontos volt a három pont megszerzése, mert sikerükkel megerősítették a Bajnokok Ligája-indulást érő ötödik helyüket. Az 1995 óta élvonalbeli udineiek helyzete ugyanakkor továbbra is rendkívül veszélyes, mivel csak jobb gólkülönbségükkel előzik meg a kieső helyen álló Frosinonét.

A találkozó április 14-én a 71. percben Evan Ndicka rosszulléte miatt szakadt félbe.

Serie A, 32. forduló:
Udinese-AS Roma 1-2 (1-0)

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.