Vágólapra másolva!
Karim Benzema, a szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő Al-Ittihad támadója borzalmas formában van. A 36 éves aranylabdás támadó tavaly december óta képtelen gólt lőni, a hibát azonban nem magában, hanem a csapattársaiban keresi.

Karim Benzema tavaly nyáron 14 év után mondott búcsút a Real Madridnak, amikor a szaúdi bajnokságban szereplő Al-Ittihad csapatához igazolt. Az aranylabdás támadó azonban Cristiano Ronaldóval ellentétben nem váltotta meg a világot Szaúd-Arábiában, bár a 26 meccsen lőtt 12 gólja és 8 gólpassza korántsem rossz statisztika. 

Ezeket a számokat azonban Benzema 2023-ban hozta össze, ugyanis legutóbb tavaly december 15-én, a klubvilágbajnokságon lőtt gólt, azóta viszont négy hónap telt el Benzema-gól nélkül, így a francia csatár érthetően a kritikusok kereszttüzébe került.

December óta nem szereztem gólt? Nem ugyanaz a játék, és a játékosok sem ugyanazok. Emiatt nem vagyok ugyanaz a Benzema, aki a Real Madridnál voltam. Segítségre van szükségem a pályán, mert egyedül nem tudok megnyerni egy meccset

 – mondta az aranylabdás francia támadó, akit a jövőjéről is kérdeztek. 

Al Ahly FC v Al Ittihad FC - FIFA Club World Cup Saudi Arabia 2023
Karim Benzemának nem nagyon jött be a szaúdi kaland
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton

„Sok hír megjelenik, majd meglátjuk, mi történik. 

Én a dolgomra összpontosítok, aztán majd meglátjuk. Ez az első szezonom Szaúd-Arábiában. Remélem, hogy jól fejezem majd be, és bízom benne, hogy nyerni fogok

– mondta a 36 éves támadó, aki sok mindenben azért nem bízhat, ugyanis csapata a negyedik helyen áll a szaúdi bajnokságban, 30 ponttal lemaradva a listavezető Al-Hilal mögött. 

Benzema tavaly nyáron hároméves szerződést írt alá Szaúd-Arábiában, de alig hat hónappal később már a távozásáról cikkeztek. A Real Madrid korábbi támadója láthatóan nem érzi jól magát új csapatánál. A januári téli szünet után Benzema nem jelent meg időben csapat edzőtáborában, ugyanis azt tervezte, hogy visszatér Európába. Egy ideig úgy tűnt, visszatérhet az Olympique Lyon csapatához, de végül a maradás mellett döntött.