Vágólapra másolva!
Az algériai labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent játszott a Dél-Afrika elleni barátságos meccsen. Az algériai válogatottban Yassine Benzia duplázott, ráadásul a második góljával igencsak felhívta magára a világ figyelmét, ugyanis gyönyörű ollózó gólja egyesek szerint megérdemelné a Puskás-díjat is.

Az azeri Qarabag játékosának sikerült egy pillanatra a futballt és a művészetet ötvöznie, miután a 70. percben Bakrar passzát előbb háttal a kapunak felpörgette maga előtt a jobb lábával, majd a ballal szenzációs mozdulattal ollózott a hosszúba. A 29 éves támadó ezzel megszerezte első két találatát hazája nemzeti csapatában, ugyanis a 22. percben ő szerzett vezetést Vladimir Petkovic csapatának, a második félidőben lőtt látványos góllal pedig beállította a 3-3-as végeredményt.

Íme, a Benzia gólja egy másik kameraállásból:

A Lyon akadémiáján nevelkedett Benzia az U16-tól az U21-ig végigjárta a francia utánpótlás-válogatottakat, de úgy döntött, hogy a felnőttek között már nem mutatkozik be, így az algériai válogatottat választotta, amelynek színeiben eddig négyszer lépett pályára. Klubszinten korábban többek között a Lyon, a Lille, a Fenerbahce és az Olympiakosz csapatában is játszott, mielőtt tavaly Azerbajdzsánba igazolt volna.