Vágólapra másolva!
Hetek óta tudni lehet, hogy óriási a magyar szurkolók érdeklődése az idei labdarúgó Európa-bajnokság iránt. Most az is kiderült, hogy több ezer magyar drukker jegy nélkül is útra kelhet júniusban.

A magyar válogatott első Eb-mérkőzését június 15-én rendezik meg Kölnben, az ellenfél Svájc lesz. Bár a stadion befogadóképessége 43 ezer fő, hivatalosan mindössze 10 ezer magyar drukker (és ugyanennyi svájci) kapatott jegyet.

Magyarország - Koszovó, 2024. március 26., barátságos mérkőzés, foci, Puskás Aréna, meccs
A magyar szurkolók jegy nélkül is elutaznak Németországba
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo 

Ennek ellenére sokkal több magyar szurkoló utazhat el Kölnbe - mindez a Német Turisztikai Hivatal sajtótájékoztatóján hangzott el, amelyen bemutatkozott Köln városa. Bármennyire is furcsa, ezen a rendezvényen azt hangsúlyozták, hogy az is induljon el Kölnbe, akinek nincs jegye. Elmondták, hogy az Európa-bajnokság ideje alatt az egész ország egy hatalmas szurkolói arénává alakul át. 

Boros József, a Tensi Tours ügyvezetője, a foci Eb hivatalos magyarországi utazási irodájának ügyvezetője elmondta, hogy 10 ezer jegyet kapnak a magyar szurkolók, és ezek jelentős része már elkelt. 

Meglátása szerint további 2-3000 honfitársunk utazhat még ki kísérőként, jegy nélkül a foci Eb idején az érintett német városokba. 

A szurkolóknak épített kempingben olcsó szállást kínálnak, itt egy sátor is elég lehet annak, aki nem akar sokat költeni a szállásra.

A magyar csapat másik két csoportmeccsét, Németország és Skócia ellen Stuttgartban rendezik meg.