A világ harmadik legjobb U21-es balhátvédje lett a magyar válogatott focista

Manchester City v AFC Bournemouth - Premier League EPL Season 2023-4 Soccer Saturday 4th November 2023 Manchester City vs Bournemouth Premier League Horizontal FOOTBALL
Milos Kerkez #3 of AFC Bournemouth during the Premier League match between Manchester City and Bournemouth at the Etihad Stadium, Manchester on Saturday 4th November 2023. (Photo by Mike Morese/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Hatalmas elismerésben részesült az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Bournemouth magyar válogatott játékosa, Kerkez Milos. A klasszis balhátvéd lett a világ harmadik legjobb U21-es játékosa a saját posztján.

Kerkez Milos a világ legjobbjai között

A CIES (Sporttudományok Nemzetközi Központja) a vizsgálatában a 2003-ban vagy később született játékosokat rangsorolta, méghozzá azon szempontok alapján, hogy

kik szerezték a legtöbb tapasztatot a legmagasabb szinten az elmúlt egy évben.

Kerkez Milos elképesztő teljesítményt nyújtott 2023-ban Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

Az értékelést a klubokban és a válogatottakban játszott meccsek alapján készítették el, kiemelt fontosággal bírt, hogy ha egy adott játékos kezdőként lépett pályára egy-egy adott összecsapáson.

Csak a Barcelona és a Chelsea sztárja előzi meg Kerkez Milost

Kerkez Milos a száz megszerezhető pontból 89,3-at ért el, ennél csak Alejandro Balde (Barcelona) és Levi Colwill (Chelsea) értékelése a magasabb, így a harmadik lett a rangsorban.

A magyar válogatott játékos 4259 perccel holtversenyben áll az élen, a találkozók 98 százalékán volt a kezdőcsapatban.