Vágólapra másolva!
A Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón írta alá az FTC elnöke, Kubatov Gábor és a Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila azt az együttműködést, ami a sportklub és a színház között jött létre.

„A stratégiai megállapodásunk alapja, hogy a sport is a kultúra része, csakúgy, mint a színház, nagy hatást tud kiváltani az emberekből.

Közös még bennünk, hogy nem csak egy előadásnyi idő határoz meg minket, mindenhol fel kell készülni, komoly munka előzi meg az előadásokat. Mindkét társaság a nemzetért küzd, hiszen a Fradit is emlegetik a nemzet csapataként" – kezdte Kubatov Gábor, aki elmondta, hogy a megállapodás első elemeként

a Fradi következő hazai BL-meccsén egy egykori igazolt játékos végzi el a kezdőrúgást, aki 77 éve Fradi-szurkoló. Ő pedig nem más, mint , Bodrogi Gyula,

a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Stratégiai megállapodást kötött az FTC és a Nemzeti Színház Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Vidnyánszky Attila hozzátette, hogy szerinte is nagyon közel áll egymáshoz a két dolog, hiszen míg a színpadon hősöket próbálnak ábrázolni, akikkel lehet azonosulni, addig a pályán jó meccseken hősök születnek, akikkel szintén lehet azonosulni, és mindkét társaságnak az a célja, hogy országunk, nemzetünk hírnevét öregbítsék.

Vidnyánszky Attila egyébként elmondta, hogy az NB II-ben edzőmeccsig jutott kapusként, sőt, a Dinamo Kijev akadémiáján is töltött három hónapot, és két focista fia is van.

Bodrogi Gyula elmondása szerint Rátóti Zoltán színész kérdezte tőle egy próba után, hogy melyik csapatnak szurkol, és amikor elmondta, hogy a Fradinak, akkor mondta, hogy remek, hiszen szeretnék, ha ő rúgná majd a kezdőrúgást.

Bodrogi Gyula nagyon készül a kezdőrúgásra, Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Nagyon boldog voltam, ugyanis 12 éves korom óta Fradi-drukker vagyok. Fociztam is, sajnos a Fradiban nem tudtam, de a MATEOSZ-ban és a Budapesti Lokomotivban is voltam igazolt focista.

de az is lehet, hogy csak a fejemre esett..." - nevetett.

Bodrogi Gyula elmondta, két csapatnak, a Fradinak és a a magyar válogatottnak szurkol, és ezen semmi nem tud változtatni.

A színművész elmondta, amikor megtudta, hogy ő végezheti el a kezdőrúgást, rögtön elkezdett gyakorolni az ajándékba kapott labdával.

„Remek kezdőrúgást próbálok majd elvégezni"

– mondta Bodrogi Gyula, aki elárulta, fiatalon jobbszélső volt és a MATEOSZ-ban együtt készült Grosics Gyulával is, aki a tréningeken szintén sokszor szerepelt a jobboldalon.

A Fradi és a Nemzeti Színház közötti megállapodás határozatlan időre szól, a kezdőrúgást követően a Fradi családi napon már kitelepül majd a Nemzeti Színház is a rendezvényre. A jövőben az FTC tematikus napjain megjelenik a színház, a szurkolók és a sportolók is betekinthetnek majd a kulisszák mögé, mostantól pedig együttműködő partnerekként tüntetik fel egymást a felek.