Vágólapra másolva!
Gianluca Di Marzio, az olasz Sky Sports újságírója úgy tudja, hogy az AC Milan magyar balhátvédje, Kerkez Milos a holland labdarúgó-bajnokságban szereplő AZ Alkmaar csapathoz igazol.

A 18 éves játékost 2021 januárjában szerződtette az AC Milan az ETO FC Győr csapatától. A magyar utánpótlás-válogatott játékos a Primavera csapatban játszott, 26 mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gólpasszt adott. Kerkez ősszel az UEFA Ifjúsági Ligában is bemutatkozott, hat meccsen kapott lehetőséget.

Kerkez Milos két góllal mutatkozott be az AC Milan felnőtt csapatába Forrás: AC Milan/Twitter

A Milan felnőtt csapatában tétmeccsen nem játszott, de tavaly nyáron a Pro Sesto ellen felkészülési mérkőzésen csereként pályára lépve két gólt lőtt. Az átigazolás részletei egyelőre nem ismertek, de a Calciomercato információja szerint az Alkmaar mintegy 2 millió euróért vásárolja meg Kerkez Milos játékjogát és a szerződésbe nem kerül bele visszavásárlási záradék.

Az AC Milan magyarországi szurkolói honlapján kiemelik, hogy az elmúlt tíz évet tekintve ez lesz a második legmagasabb átigazolási díj a Milan Primaverában, ennél nagyobb összegért csak Tiago Djalo (4 millió euró) távozott az ificsapatból a Lille együtteséhez.