Vágólapra másolva!
Ha egy videójátékban engedélyezett a rajongói modok használata, akkor garantálni lehet, hogy a virtuális meztelenkedésre nem kell sokat várni.

Amióta világ a világ, azóta számolni kell azzal a kiadóknak és a fejlesztőknek, hogy a rajongók fantáziáját bizony nem lehet pixelekből felépített ruhadarabokkal korlátozni. A modern videójátékok többsége már engedélyezi azt, hogy 

a programkódokba szabadon belenyúljanak a lelkes gamerek,

akik közül többen kifejezetten arra szakosodtak, hogy a lehető legélethűbb módon mutassák be az egyes karakterek fedetlen domborulatait. Nem képez kivételt a nemrég megjelent Tomb Raider 1-3 Remastered sem, ahol Lara Croft kapta meg a neki járó figyelmet.

e-sport
Lara Croft
Fotó: esport1.hu

A világ egyik leghíresebb akcióhőséhez számos feldolgozás kapcsolódik. A veterán játékosok még biztosan emlékeznek arra, hogy a szögletes sírrablóval milyen érzés volt a fejtörőkkel teli pályákon haladni a kincs felé. Nem véletlen döntöttek úgy, hogy az eredeti trilógiára ráfér a ráncfelvarrás, így a modern kor gyermekei is megtapasztalhatják azt az életérzést, amit 1996-ban a Square Enix rászabadított a közösségre. Larán kívül mindenképpen meg kell még említeni azokat az alkotásokat, amelyek szintén megkapták a ‘meztelen mod’ törődést, azaz lekerült a ruha mindenről és mindenkiről, akire kivetették hálójukat a modderek.

Talán a leghíresebb ilyen ‘extra tartalom’ a világ első számú életszimulátorához kapcsolódik. 

A The Sims-szériában a pixeles zuhanyzás és lubickolás a medencében már a múlté, 

néhány kattintással bármelyik simről lekerülhet az eredetileg beprogramozott cenzúra. 

e-sport
Fürdés a The Simsben
Fotó: esport1.hu

Nem kell a szomszédba menni erotikusan túlfűtött pillanatokért a The Elder Scrolls V: Skyrimnek sem, ahol tényleg mindenhez találni rajongói modokat. A korlátlan szabadságnak köszönhetően a ruhák lekerültek a követőkről, a jarlokról és az egyéb, nem a játékos által irányított karakterekről (NPC). Szintén nagy népszerűségnek örvendenek a tavalyi év legjobb játékának (The Game Awards) kikiáltott Baldur’s Gate 3-hoz kapcsolódó egyedi modok. Ha ehhez még hozzákapcsolódik a tény, hogy a BG3-ban egy medvével is össze lehet melegedni, akkor máris kirajzolódik egy kép arról, hogy 2023-24-ben mit is ért a közösség a valódi szerepjáték-élmény alatt. Természetesen vannak olyan programok, ahol 

maguk a fejlesztők döntöttek úgy, hogy nem kell szórakozni a cenzúrával, mindent a játékosok elé kell tárni. 

A Cyberpunk 2077-ben és a Conan Exilesban a karaktergenerálásnál cenzúrázatlanul lehet még azt is állítani, hogy milyen hosszú legyen a főhős nemi szerve. Az biztos, hogy ameddig van igény ezekre a tartalmakra, addig a moddereknek mindig lesz munkája a minél esztétikusabb, kívánatosabb, egy szóval szexibb karakterek megalkotására úgy, hogy közben szem előtt tartják az eredeti fejlesztők iránymutatását.

Kapcsolódó cikkek