Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic óriási meglepetésre nem jutott be a nyolcaddöntőbe az Indian Wells-i keménypályás tenisztornán, miután kikapott az olasz Luca Narditól, aki mindössze 123. helyen áll a világranglistán. A szerb klasszisnak rossz napja volt, a találkozó alatt egyszer el is szakadt nála a cérna, amikor Nardinak egy trükkös játékkal sikerült őt nagyon csúnyán átvernie.

Történt ugyanis Djokovics szervája után Nardi egy jól látható pillanatra megtorpant, mintha azt hinné, hinné, hogy kint volt a labda. Az olasz játékos azonban mégis visszaütötte, ezzel pedig teljesen megzavarta a szerb sztárt, aki el is vesztette a labdamenetet. 

Ezt követően Djokovics elkezdett reklamálni a vezetőbírónál, de teljesen fölöslegesen, ugyanis a játékvezető nem állította meg a labdamenetet, hiszen automata sólyomszemrendszer van a teniszben. 

A szerb azonban nem nyugodott bele, és folyamatosan reklamált. Azt nehezményezte, hogy Nardi megállt és későn ütötte vissza a szerváját, miközben ehhez minden joga megvan. 

Nardi minden bizonnyal élete legnagyobb meccsét játszotta. Az első játszmát 6-4-re, a harmadikat 6-3-ra nyerte meg az olasz, míg Djokovics csak a második szettet tudta megnyerni.

Djokovics kiesése a torna eddigi legnagyobb szenzációja. Nardi csupán szerencsés vesztesként jutott fel ennek a versenynek a főtáblájára. Djokovics korábban ötször nyerte meg ezt a versenyt.