Vágólapra másolva!
A sznúker-világbajnokságon a korábbi győztes Stuart Bingham egy nézőtérről behallatszó köhögést követően kulcsfontosságú helyzetben hibázott, így nem jutott be a döntőbe. A mérkőzés játékvezetője az eset után azonnal a nézők felé fordult, hogy felelősségre vonja a tettest.

Köhögés zavarta meg a korábbi világbajnokot a sznúker-vb-n

A 2015-ben világbajnoki címet szerző Stuart Bingham a Jak Jones elleni mérkőzésen a 29. frémben kulcsfontosságú hibát vétett, amelyben nagy szerepe lehetett annak, hogy közvetlenül az angol játékos lövése előtt az egyik néző hangosan köhögött. A mérkőzés játékvezetője, Marcel Eckardt ezt követően azonnal odament a tömeghez, hogy felelősségre vonja a tettest, aki a köhögésével megzavarta Binghamet. 

Jól van, uram? Meg kell kérnem, hogy távozzon. Sajnálom, ha nem Ön volt. Meg kellene találnunk az illetőt, kérem, itt teljes csendre van szükség" -

mondta dühösen a közönség felé fordulva Eckhardt.

Miután a játék folytatódott, Jones letakarította az asztalt, megnyerte a döntő frémet, ezzel kiejtve Binghamet. A mérkőzést követően a legyőzött nem panaszkodott a nézőtérről behallatszódó köhögésre, hanem elismerte, hogy az egész mérkőzésen gyenge teljesítményt nyújtott és nem sikerült megismételnie azt a produkciót, amellyel kiejtette a legendás Ronnie O'Sullivant.

"Bizonyára nyolc frémet is elrontottam, rengeteget hibáztam. Nagyon csalódott vagyok, hiszen egyáltalán nem úgy játszottam, mint Ronnie ellen. 

Egyszerűen nem élveztem a játékot. Túl sok hibát vétettem, rengetegszer adtam könnyű kezdési lehetőséget az ellenfelemnek. Ez egy igazán kínos teljesítmény volt a részemről" -

nyilatkozott önkritikusan Bingham.

Nem ez volt az egyetlen bizarr eset a sznúker-világbajnokságon, a negyeddöntőben Stephen Maguire gusztustalan viselkedésel hívta fel magára a figyelmet. A 42 éves játékos az egyik pillanatban meglátott valamit az asztalon, felszedte onnan és a szájába rakta. A meccs után a kétszeres vb-elődöntőst kérdezték a furcsa esetről, amire nemes egyszerűséggel csak annyit válaszolt, hogy egy légy volt.

Kapcsolódó cikkek