Vágólapra másolva!
Hetvenöt éves lett Gedó György, München olimpiai bajnoka, aki ökölvívóként papírsúlyban diadalmaskodott, és akinek a Vasas a második családja.

Gedó György születésnapi ünnepségére abban a sportcsarnokban került sor, amely az ő nevét viseli évek óta. A bajnokot ünneplő edzők, akik most körbevették, példaképnek állítják a mai fiatalok elé többek között abban, hogy miként lehet a megfelelő testsúlyt tartani. Négy olimpián vett részt, csaknem húsz évig volt a világ élvonalában, papírsúlyban, ami annyit jelent, hogy folyamatosan ötven kiló alatt kellett tartani a testsúlyát. Ám az olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, és nem utolsósorban nyolcszoros magyar bajnok Gedó György soha nem panaszkodott, akkor sem, ha az edzőtáborban egyetlen alma volt az ebédje, miközben mellette a nehézsúlyúak több tányérnyi pörköltet ettek meg. Az élsport lemondással is jár, ha valaki, hát Gedó György ezt igazán megtapasztalta két évtizeden át.

Süllős Gyula, Gedó György
Gedó György (jobbra) 75 éves lett, az alkalomból a Vasas ökölvívó-szakosztályának elnöke, Süllős Gyula is köszöntötte őt

Gedó György 75 éves lett

Az április 23-án a 75. születésnapját ünneplő Gedó Györgyöt elsőként Süllős Gyula, a Vasas ökölvívó-szakosztályának elnöke köszöntötte.
„Atyai jó barátomat tisztelhetem benne, aki segítőkész, és jó tanácsokkal lát el”- mondta a Magyar Nemzetnek Süllős Gyula, akinek édesapja, a szövetség egykori alelnöke, a 2009-ben elhunyt idősebb Süllős Gyula mentette meg annak idején az angyalföldi szakosztályt a megszűnéstől. A Süllős család ugyanis ezer szállal kötődik az ország legpatinásabb bokszszakosztályához, amely három olimpiai bajnokot és két világbajnokot adott Magyarországnak.

Gedó György elmondta, hogy már olimpiai bajnokként és kétszeres Európa-bajnokként kereste meg őt a Honvéd, hogy váltson klubot, de visszautasította az ajánlatot, és kitartott a Vasas mellett.

Azzal kecsegtettek, ha a Honvédban bokszolok tovább, kipipálhatom a kétéves sorkatonai szolgálatot. Nemet mondtam. 

Nem telt el sok idő, behívtak sorkatonának. A dunai flottillánál szolgáltam, edzeni se tudtam rendesen, nem különösebben érdekelte őket, hogy olimpiai bajnok vagyok" – nyilatkozta az olimpiai bajnok magyar ökölvívó.

A Magyar Nemzet teljes cikkét ITT olvashatják el az ünnepségről.