Fantasztikus siker: újabb meccset nyert az Australian Openen Marozsán Fábián

tennis TOPSHOTS Horizontal AUSTRALIAN TENNIS OPEN HEADSHOT JOY RAISED FIST
Hungary's Fabian Marozsan celebrates after winning against Croatia's Marin Cilic during their men's singles match on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 14, 2024. (Photo by David GRAY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Második meccsét is megnyerte az Australian Openen Marozsán Fábián, aki életében először lehet ott egy Grand Slam-torna harmadik körében.

Újabb nagy siker

A világranglistán elfoglalt 67. helyével a legjobb magyarnak számító játékos - aki vasárnap a korábbi US Open-győztes Marin Cilicet búcsúztatta - szerdán a 22. helyen kiemelt Francisco Cerundolóval találkozott, pályafutása során először. A 25 éves argentin - a dél-amerikaiakra jellemzően - főként salakon érzi magát otthonosan, így nagy meglepetés, hogy eddigi két trófeájából egyet az eastbourne-i füvön szerzett tavaly. Az idei szezont azonban gyengén kezdte: a melbourne-i Grand Slam-versenyig nem nyert mérkőzést, ugyanis Hongkongban és Aucklandben is kikapott a nyitókörben.

Marozsán Fábián élete legjobb szereplése ez nagy tornán Forrás: AFP/David Gray

A Melbourne Park 13-as pályáján rendezett összecsapás nyitószettjében két-két bréklabda hárításával jutottak el a rövidítésig, amelyben a 24 éves magyar volt stabilabb. A második játszma három brékkel indult, majd a Hajdúszoboszló SE sportolója alig hibázva 5:2-re elhúzott, és nemsokára már kétszettes előnyben volt. A harmadik felvonásra az ATP-rangsorban 21. ellenfél egyre inkább "elfogyott", háromszor is elbukta az adogatását, majd Marozsán könnyedén kiszerválta a meccset, amely 2 óra 1 percig tartott.

A 32 között egy még nehezebb ellenfél következik: a 12. helyen kiemelt amerikai Taylor Fritz.

2. forduló (a 32 közé jutásért):
Marozsán Fábián-Francisco Cerundolo (argentin, 22.) 7:6 (7-5), 6:4, 6:2