Suhajda Szilárd és Varga Csaba után újabb magyar hegymászó hódítaná meg a Himaláját

K2, pakisztáni hegycsúcs, himalája, hegycsúcs, hegy, második legmagasabb hegy a földön, Csogori, 8611 méter, kína, india, pakisztán
This picture taken from Kaluk Bazaar in the Indian state of Sikkim, 11 May 2007, shows a view of mount Kanchenjunga. Kangchenjunga, which tanslates as "The Five Treasures of Snows", is the third highest mountain in the world with an altitude of 8,586 metres (28,169 feet) after Mount Everest and K2. AFP PHOTO/Diptendu DUTTA (Photo by Diptendu DUTTA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban többek között a május 27-én meghalt Suhajda Szilárdért, és a Himalája egyik legmagasabb csúcsát oxigénpalack, illetve magashegyi teherhordók nélkül elérő Varga Csabáért izgulhattunk, most pedig kiderült, hogy egy újabb magyar készül meghódítani a világ legmagasabb hegycsúcsát.

A VG információi szerint egy magyar hegymászó váltott ki engedélyt a nepáli hatóságoknál az őszi hegymászó szezonra. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lehet a rejtélyes mászó, de az biztos, hogy magashegyi csúcstámadásra készül, ugyanis a nepáli turisztikai minisztérium friss adatközléséből kiderült, hogy 44 országból érkezett regisztráció, amelyek közt feltűnt egy magyar is.

Még furcsábbá teszi az egészet, hogy a Világgazdaság által megkérdezett,a hazai hegymászókörökben járatos források sem tudtak arról, hogy Magyarországról bárki expedíciót szervez a Himalájába.
Valaki viszont a magyar hegymászóközösségből engedélyt szerzett egy őszi expedícióra. Ennek pontos időpontja és a konkrét csúcs sem nyilvános jelenleg. Ami biztos, hogy 7000 méternél magasabb hegyről van szó, ugyanis azoknak a hegyeknek a neveit is nyilvánosságra hozta a nepáli hivatal, amelyekre kiváltották az engedélyeket.

Vélhetően hamarosan fény derül a titokzatos magyar hegymászó kilétére, de az biztos, hogy ahogy Suhajda Szilárdért és Varga Csabáért, úgy most is izgulhat majd az ország egy hazai alpinistáért.