Eldőlt, elindulhat-e Novak Djokovic a legfontosabb tavaszi tenisztornákon

Horizontal
Serbia's Novak Djokovic reacts as he faces Russia's Daniil Medvedev (not pictured) during their ATP Dubai Duty Free Tennis Championship semi-final match in Dubai, on March 3, 2023. (Photo by KARIM SAHIB / AFP)
Vágólapra másolva!
Koronavírus elleni oltatlansága miatt az idén sem indulhat el az Indian Wells-i és miami teniszviadalon a világelső Novak Djokovic.

A szerdán rajtoló kaliforniai szupertorna - amelyet az ötödik Grand Slamnek is hívnak - szervezői közölték: a 22-szeres GS-bajnok visszalépett, mivel hiába igényelt különengedélyt,

az Egyesült Államok hatóságai megtagadták tőle a beutazást.

A 35 éves Djokovic tavaly sem vehetett részt a márciusi két 1000-es kategóriájú, egyaránt másfél hetes amerikai versenyen.

Novak Djokovic nem léphet be az Egyesült Államokba Forrás: AFP/William West

Az Egyesült Államokban jelenleg május 11-ig van érvényben az a szabályozás, amely szerint csak beoltott személyek léphetnek be az országba.

A vakcinát évek óta elutasító szerb klasszis emlékezetes körülmények között maradt le a tavalyi Australian Openról, ahol már a helyszínen edzett, de végül kitoloncolták Ausztráliából. Később a US Openen sem vehetett részt.