Vágólapra másolva!
A világranglista-vezető Rafael Nadal után a címvédő Andy Murray is kiesett a wimbledoni teniszbajnokságon. Női párosban Babos Tímea francia partnerével a világelső duót győzte le, és ezzel negyeddöntős.

Murray szerdán a bolgár Grigor Dimitrov ellen lépett pályára, s visszafogott teljesítményt nyújtott. Dimitrovnak mindössze 1 óra 46 percre volt szüksége ahhoz, hogy három játszmát nyerjen, ezzel kiüsse a torna tavalyi férfi győztesét.

A 11. kiemelt Dimitrov pályafutása során először jutott négy közé Grand Slam-tornán, míg Murray 17 győztes meccs után kapott ki az All England Clubban, ahol tavaly a wimbledoni GS-tornát, tavalyelőtt pedig az olimpiát nyerte meg.

Az első kiemelt Novak Djokovic, ha nem is könnyen, de bejutott az elődöntőbe, miután ötszettes csatában győzött a horvát Marin Cilic ellen. Djokovic az első szettet simán nyerte, de aztán a következő kettő Cilicé lett, a negyedikben és az ötödikben azonban Djokovic megrázta magát, és összesen négy játékot engedélyezett horvát ellenfelének.

Roger Federer is készülhet az elődöntőre, mert négy játszmában legyőzte honfitársát, az idei Australian Openen győztes Stanislas Wawrinkát. A 32 éves Federer az első szettet simán elvesztette, ezt követően azonban fokozatosan feljavult a játéka - főként a szervái - és magabiztosan, végül ötödik meccslabdáját értékesítve nyert riválisa ellen. Federer pályafutása során 14. alkalommal győzte le Wawrinkát, aki eddig csak kétszer, mindkét alkalommal salakon tudta felülmúlni a 17-szeres Grand Slam-győztes honfitársát.

Federer elődöntős ellenfele a kanadai Milos Raonic lesz, aki négy szettben győzött a Rafael Nadalt az előző körben búcsúztató Nick Kyrgios ellen. Raonic először játszhat elődöntőt GS-tornán, és egyből belefutott a hétszeres wimbledoni győztes Wimbledonba.

A nőknél a román Simona Halep és a kanadai Eugenie Bouchard jutott az elődöntőbe, ugyanis előbbi a német Sabine Lisickit, utóbbi pedig a szintén német Angelique Kerbert győzte le két szettben.

Babos Tímea, oldalán Kristina Mladenoviccsal legyőzte a címvédő és világelső Szu Vej-Hszieh, Suaj Peng tajvani, kínai duót a női páros nyolcaddöntőjében.

A magyar-francia kettős hamar brékelőnybe került, mégis 31 perc alatt elvesztette a nyitószettet. A folytatásban Babosék ismét 3:1-re elhúztak, 5:4-nél - Mladenovic adogatásánál - azonban két szettlabdát is elpuskáztak. A rövidítésben aztán javítottak, így jöhetett a döntő játszma.

Ebben a magyar teniszező és társa remek adogatásokkal 3:0-ra, majd 5:2-re ellépett, és végül 2 óra 5 perc alatt búcsúztatta az idén Roland Garros-bajnok duót. Babos vegyes párosban is pályára lépett szerdán, de ott nem jött össze a győzelem, pedig az amerikai Eric Butorackal megnyerték az első játszmát a Nenad Zimonjic, Samantha Stosur duó ellen.

eredmény, férfiak, negyeddöntő:
Dimitrov (bolgár, 11.) - Murray (brit, 3.) 6:1, 7:6 (7-4), 6:2
Djokovic (szerb, 1.) - Cilic (horvát, 26.) 6:1, 3:6, 6:7 (4-7) 6:2, 6:2
Federer (svájci, 4.) - Wawrinka (svájci, 5.) 3:6, 7:6 (7-5), 6:4, 6:4
Raonic (kanadai, 8.) - Kyrgios (ausztrál) 6:7 (4-7), 6:2, 6:4, 7:6 (7-4)

nők, negyeddöntő:
Halep (román, 3.) - Lisicki (német, 19.) 6:4, 6:0
Bouchard (kanadai, 13.) - Kerber (német, 9.) 6:3, 6:4

női páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.) - Szu Vej-Hszieh, Suaj Peng (tajvani, kínai, 1.) 4:6, 7:6 (7-5), 6:2

vegyes páros, nyolcaddöntő:
Nenad Zimonjic, Samantha Stosur (szerb, ausztrál, 15.) - Babos Tímea, Eric Butorac (magyar, amerikai) 2:6, 6:2, 8:6