Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!

Pljusenkóé a második arany a műkorcsolya-vébén

A páros versenyben született kínai győzelem (Sen Hszüe, Csao Hung-po) után a második aranyérem Oroszországba került a Washingtonban zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon. A férfiaknál Jevgenyij Pljusenko magabiztosan nyert, megelőzve az amerikai Goebelt és a japán Hondát.
Forrás: EPA
Pljusenko második vb-aranyát gyűjtötte be
Fotó: EPA


Jagugyin már visszatérne

Az olimpiai és világbajnok Alekszej Jagugyin - aki súlyos csípősérülése miatt az egész szezont kihagyta - a vb egyik sajtótájékoztatóján arról vallott, hogy korcsolya nélkül számára véget ér az élet. A négyszeres világbajnok orosz kitűnőség az idei szezonban csak show-műsorokban lépett fel, és a nehezebb ugrásokra soha nem vállalkozott. "Úgy érzem magam, mintha meghaltam volna" - nyilatkozott a 22 éves moszkvai sztár. "Rettenetes innen a palánk mellől nézni a vb-t, mindent megteszek azért, hogy jövőre ismét versenyezhessek. Egyet azonban megigérhetek - lelki fájdalom ide, testi fájdalom oda - csak akkor lépek újra jégre, ha százszázalékos teljesítményt tudok nyújtani."



"Nagyon örülök, hogy immár két vb-aranyam van" - nyilatkozta az eredményhirdetés után Pljusenko. "A kűr előtt nagy nyomás alatt voltam, mert Timothy kiválóan korcsolyázott. Bár nem láttam, de tudtam, hogy két négyfordulatost ugrott. Sajnos én elkövettem néhány kisebb hibát, de ezt annak tudom be, hogy nem vagyok teljesen egészséges, gondjaim vannak a térdemmel. Ma nem kaptam injekciót, csak kenőcsökkel és masszázzsal kezelték, ami nem igazán orvosolta a problémát."

Jégtáncban a junior vb-ezüstérmes Hoffmann Nóra, Elek Attila kettős az original program után a 17. helyen áll. Az élről a címvédő orosz Irina Lobacseva, Ilja Averbuh páros várja a magyar idő szerint szombaton egy órakor kezdődő kűrt.

Műkorcsolyahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=32826Katarina Witt facér lett/sport/egyeni/20030328katarina.html

Eredmények, férfiak:
világbajnok: Jevgenyij Pljusenko (orosz) 2,0 helyezési pont
2. Timothy Goebel (amerikai) 4,0
3. Honda Takesi (japán) 5,6
... 27. Tóth Zoltán.

Jégtánc, állás az original után:
1. Lobacseva, Averbuh (orosz) 1,0
2. Bourne, Kraatz (kanadai) 1,6
3. Denkova, Sztavijszki (bolgár) 2,6
...17. Hoffmann Nóra, Elek Attila 13,6.

Fábik Tibor

Mindent egy helyen az Eb-ről