Vágólapra másolva!
A magyar kézilabda-válogatott drámai helyzetbe került a Franciaország elleni meccs előtt, ugyanis Palasics Kristóf és Máthé Dominik sem léphet már pályára a németországi Európa-bajnokságon.

Palasics Kristófot vakbélgyulladással megoperálták Kölnben, míg Máthé Dominik térde továbbra sem jött rendbe, ezért hazautazott, így egyikük sem állhat már a magyar válogatott rendelkezésére az Eb-n.

Mindannyian mielőbbi gyógyulást kívánunk Kristófnak, most az a legfontosabb, hogy biztonságban legyen és meggyógyuljon. Ezek után futunk neki a franciák elleni középdöntő-mérkőzésnek, de természetesen minden erőnkkel azon leszünk, hogy a legjobb eredményt érjük el! - idézte Chema Rodríguez szövetségi kapitány szavait a Magyar Kézilabda Szövetség honlapja.

A magyar válogatott kapusa, Palasics Kristóf már nem játszhat az Eb-n Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

A magyar válogatott csapatorvosa, Dr. Erdélyi Gábor elárulta, hogy Palasics Kristófnak kedden hasi fájdalmai voltak, a kórházban pedig kiderült, hogy vakbélgyulladása van, amit azonnal operálni kellett.

"A beavatkozás után a körülményekhez képest jól van, éjjel, majd délelőtt is tudtunk vele beszélni személyesen, néhány nap múlva reményeink szerint hazatérhet.

így további vizsgálatok céljából hazautazott a kontinensviadalról" - mondta a férfi kéziválogatott csapatorvosa.

A magyar együttes szerdán 18 órától játszik kulcsfontosságú mérkőzést az olimpiai címvédő Franciaország ellen a németországi Európa-bajnokságon.