Három hónap után egy krikettcsapat törte meg a brit sport jegét

Horizontal PLAYER CRICKET FULL LENGTH ACTION
(FILES) In this file photo West Indies' Darren Bravo plays a shot during the first one day international (ODI) cricket match between Sri Lanka and West Indies at the Sinhalese Sports Club (SSC) International Cricket Stadium in Colombo on February 22, 2020. - Veteran batsman Darren Bravo was among three West Indies cricketers to turn down a chance to tour England to play three back-to-back Tests in July, Cricket West Indies (CWI) announced on June 3, 2020. "Darren Bravo, Shimron Hetmyer and Keemo Paul all declined the invitation to travel to England for the tour and CWI fully respects their decision to choose to do so," CWI said in a statement. (Photo by ISHARA S. KODIKARA / AFP)
Vágólapra másolva!
Ha messziről nem is látszik, de most újra bizonyosságot nyert, hogy Nagy-Britanniában még mindig a krikett a legfontosabb sportág.

Kedden megérkezett ugyanis Manchesterbe a nyugat-indiai krikettválogatott (West Indies), amelyik az első külföldi sportcsapat lett ezzel, amelyik betehetett a lábát Nagy-Britanniába a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú karanténintézkedések kezdete óta.

A karibi csapat június 4-étől játszott volna három ún. Test mérkőzést az angolokkal, ami a járvány miatt több mint egy hónapot csúszik, de el már nem marad, ez szinte biztos. A karibi küldöttség mind a 39 tagja, köztük a 25 sportoló, negatív koronavírusteszttel lépett be Nagy-Britanniába, ahol karanténba vonulnak az Old Trafford krikettpálya szállodájában, mielőtt egy újabb negatív teszt birtokában július 8-án megkezdik a három meccses sorozatot (az első mérkőzést Southamptonban, a másik kettőt az Old Traffordon játsszák, valamennyit a nézők kizárásával).

"Ez hatalmas lépés nemcsak a krikett, hanem általában a sport számára is" – mondta a nyugat-indiai csapat kapitánya, Jason Holder.

Az utolsó nemzetközi krikettmeccset még március 13-án játszották, de Ausztrália már akkor is csak zárt kapuk mögött fogadhatta Új-Zéland csapatát.