Egymást rúgták, ütötték a grúz parlamentben a politikusok - döbbenetes felvétel

Vágólapra másolva!
Hatalmas tömegverekedés tört ki a grúz parlamentben, amikor a külföldi ügynökökről szóló törvényjavaslatról kellett volna tovább tárgyalniuk.
Vágólapra másolva!

Verekedés tört ki Grúziában a parlamenti többség és az ellenzék képviselői között a parlament ülésének kezdete előtt, ahol a külföldi ügynökökről szóló törvényjavaslat tárgyalását akarták folytatni. 

Akkor lett igazán feszült a helyzet, amikor az ellenzéki Egyesült Nemzeti Mozgalom képviselői különleges erőket érintő incidenssel vádolták a hatóságokat, ami miatt Levan Khabeisvhili UNM-vezető megsérült.

 Ez nem tetszett a kormánypárt képviselőinek, ezért összeverekedtek. Tamar Charkviani és Salome Samadashvili ellenzéki képviselőket kivitték a teremből. Az egyikük a közösségi oldalán közvetítette az eseményeket. Az Iz.ru információi szerint jelenleg nyugalom van a parlamentben. 

A rendőrök május 1-jén őrizetbe vették az ellenzéski párt vezetőjét, Levan Khabeisvhilit egy külföldi ügynökökről szóló törvény elleni tüntetésen Tibilisziben. A vezetőről képek is megjelentek a sajtóban, amin látszódnak a sérülései. A képeken az egyik szeme véres, az egyik szeme pedig fel van duzzadva. Az egyik tévécsatorna szerint a rendőrökkel történt verekedésben sérült meg. 

Az Origo korábban megírta, hogy verekedés tört ki a tajvani törvényhozás épületében, amelyet korábban a kormány diktatúrája ellen tiltakozó ellenzéki Kínai Nemzeti Párt képviselői elfoglaltak, és akadályokkal torlaszoltak el, a kormányzó Demokratikus Haladó Párt (DPP) emberei pedig megpróbálták áttörni ezeket a barikádokat. Az akciót az váltotta ki, hogy szerintük a kormány erőszakkal próbálta keresztülvinni egy tanácsadó kinevezését a kormány munkáját felügyelő magasszintű ellenőrző bizottságba. 

Tavaly májusban a török parlamentben, a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés Parlamenti Közgyűlésén összeverekedett egy orosz és egy ukrán képviselő a folyosón. A provokálások miatt robbanásig feszült légkörben az orosz küldött, Valerij Sztavickij végül kikapta az ukrán Olekszij Marikovszkij kezéből az ukrán zászlót, aki erre válaszul ököllel arcon ütötte. 

A grúziai Rusztaviban egy férfi lelőtt három négy embert, egyet pedig megsebesített idén februárban. Mint kiderült, a lövöldöző az egyik rokonát megölte, egy másikat pedig megsebesítette. Idén januárban Grúziában már történt egy hasonló esemény: egy volt katona öt embert megölt, és másik ötöt megsebesített lakása erkélyéről lövöldözve, majd önmagával is végzett.