Magyar-kínai iskolába látogatott a kínai államfő felesége

Vágólapra másolva!
A Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott csütörtökön Budapesten Peng Li-jüan, a Kínai Népköztársaság elnökének felesége Lévai Anikónak, a magyar miniszterelnök házastársának kíséretében. Peng Li-jüan és Lévai Anikó számára Erdélyi Zsuzsa igazgató tartott vezetést az iskola épületében.
Vágólapra másolva!

A vendégek ellátogattak a 6. osztályos tanulók kínai nyelvórájára, majd a 3. osztályos tanulók kínai kalligráfia és papírvágás órájára. Ezt követően a kínai és magyar állami vezetők házastársai az iskola aulájában megtekintették a diákok kínai és magyar nyelven előadott, ünnepi műsorát.

levaianiko, kinaielnok
 Peng Li-jüan, a Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping felesége (b2) és Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége (j2) a fővárosi Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban 2024. május 9-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Erdélyi Zsuzsa az iskola ajándékaként egy fotóalbumot adott át Peng Li-jüannak, aki pedig az iskolai könyvtár számára adományozott kínai könyvek listáját nyújtotta át az igazgatónak.

kinaielnok
 Peng Li-jüan, a Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping felesége, Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége és Erdélyi Zsuzsanna iskolaigazgató a fővárosi Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban 2024. május 9-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK