Gyurcsány első helyre tette Karácsony Gergelyt a baloldal budapesti listáján

Vágólapra másolva!
Kiderült, kik kerültek rá a Gyurcsány-párt, az MSZP és Párbeszéd közös fővárosi listájára. Nagy meglepetés nem volt a névsorban: Gyurcsány Ferenc első helyre tette régi bizalmasát, Karácsony Gergely főpolgármestert. De a második pozíciót is egyik hű káderének adta. A baloldal vezetője egyedül határozta meg a névsort, ez jól látszik, hogy a pártjába ejtőernyőző, bukott újpesti polgármestert befutó helyre rakta.
Vágólapra másolva!

Péntek este jelent meg a Nemzeti Választási Iroda oldalán a Gyurcsány-párt, az MSZP és Párbeszéd közös fővárosi listájának szereplői, írja a Magyar Nemzet. 

A 69 nevet tartalmazó Gyurcsány-lista első helyén Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd elnökségi tagja található; akit a második helyen a XVIII. kerület Gyurcsány-pártos polgármestere, Szaniszló Sándor követ.

A harmadik helyre a főváros MSZP-s alpolgármestere, Tüttő Kata; a negyedik helyen pedig Barabás Richárd, a Párbeszéd társelnöke futott be Ahogy a Magyar Nemzet kiemeli, a lista elején több, kerületi polgármester is megtalálható. Így az újpesti polgármesterségről lemondó, és a Momentumból a Gyurcsány-pártba átlépő Déri Tibor az ötödik, a Zuglót vezető t Horváth Csaba (MSZP) a nyolcadik, a Kispestet irányító Gajda Péter (MSZP) pedig a tizenhatodik helyen szerepel.

Mint ismert, márciusban jelentették be, hogy a Gyurcsány-párt, az MSZP és a Párbeszéd közös listán indul a soron következő európai parlamenti, valamint önkormányzati válastásokon, illetve a 2026-os országgyűlési választáson is.