Őrület, mennyit ér egy bikini, ha eredeti viselője szexi, híres és dögös

Vágólapra másolva!
A közelmúlt történelmének néhány legikonikusabb ruhakölteménye a szexi hírességek által viselt fürdőruhák - főleg bikinik - voltak. Néhányat egészen döbbenetes összegért adtak el, amit aztán jótékony célra fordítottak.
Vágólapra másolva!

A koncerteken ájulásig sikongató, és transzba eső rajongók mellett vannak olyanok is - talán éppen ugyanezek -, akik akár fél életük során összekuporgatott pénzecskéiket is hajlandók odaadni imádott sztárjuk egy - egy ruhadarabjáért, autogramkártyájáért, kalapjáért, vagy bármiért, ami hozzá köthető. 

Az utóbbi pár év legkeresettebb ilyen celebritásokhoz kapcsolódó emléktárgy a bikini volt, hiszen ez dobogtatta meg a leginkább a rajongók szívét. Ezt a nyári szettet látva pedig könnyedén felidézhetőek az eredeti viselőjének gerjesztően szexi idomai. 

Idézzük fel ezek közül a legemlékezetesebb fürdőrucikat, amik a tetejében még elképesztő összegért kerültek új tulajdonosaikhoz. 

Mel B leopárdmintás bikinifelsője - 60.000 font (27.500.000 forint)

Mel, B, Spice, Girls,
Melanie Brown vadítóan szexi szettje
Fotó: Photo by Mick Hutson/Redferns / Photo of Mel B and SPICE GIPhoto by Mick Hutson/RedfernsRLS

Mel B, valódi nevén Melanie Brown a Spice Girls Scary Spice-ként is becézett egyik énekesnője volt, de szólólemeze is megjelent, ahogy egyébként a többi "fűszeres" lánynak is bandában. Az énekesnő a gardróbja tele van szexibbnél szexibb darabokkal, a leghíresebb mind közül azonban 

a leopárdmintás kétrészes ruhája volt, amely a Who Do You Think You Are című dal klipjében szerepelt.

A zenekar feloszlása után, mielőtt elhagyta az Egyesült Királyságot és Los Angelesbe távozott volna, Mel B úgy döntött, hogy megválik ettől a szenzációvá vált öltözéktől, árverésre bocsátja, és az érte kapott összeget a rákos gyerekekkel foglalkozó egyik alapítványnak adja. A szettért 60.000 fontot kapott, és ígéretéhez hűen, az összeget át is utalták a CLIC Sargeant jótékonysági szervezet számlaszámára. 

Myleene Klass hófehér bikinije - 7.500 font (3.5 millió forint)

image

Myleene Klaas brit zenész, énekes, televíziós műsorvezető és modell. Tagja volt a Hear'Say popegyüttesnek, később két klasszikus crossover szólóalbumot is kiadott 2003-ban és 2007-ben. Mostanában rádiós és televíziós műsorvezetéssel foglalkozik. A celeb leginkább elhíresült fotója, amikor egy überszexi, alig valamit takaró fehér bikiniben áll a zuhany alatt a szabadban, miközben az ITV sikersorozatában, a Celeb vagyok, ments ki innen reality-ben szerepelt. Myleene a bikinis pillanatfelvétel által kiváltott globális gerjedelemre viccesen így reagált: "Ezt a fürdőrucit 40 fontért vettem, majd 7.500 fontért adtam tovább. Mi ez, ha nem rekordhaszon?" Ehhez később még hozzáfűzte, hogy van annál sokkal rosszabb, mint amikor valakit tisztálkodása közben kapnak lencsevégre, és ezzel kerül rivaldafénybe. 

Carrie Fisher egzotikus bikinije - 77.000 font (35 millió forint)

CarrieFisher,  Carrie, Fisher, Leia, Jabba, Hutt, Star, Wars, Csillagok, háborúja,
Leia hercegnő ikonikus bikinije
Fotó: Collection ChristopheL via AFP/© Lucas film / walt Disney / Collection ChristopheL via AFP/© Lucas film / walt Disney

Carrie Fisher az 1980-as években férfiszívek millióit dobogtatta meg a Star Wars (Csillagok háborúja) című filmeposzokban, ahol Leia hercegnő kiemelkedő szerepét játszotta. A rajongók azonban akkor vadultak meg érte igazán, amikor az 1983-ban kijött A Jedi visszatér című filmben Dzsabba, a hutt rabszolgájaként egy különösen szexi bikiniben tűnt fel. A színésznő később árverésre bocsátotta a zsinóros bikinit, amiért szinte egymásnak estek a rajongói. Egy 2016-os aukción döbbenetes összegért, 77.000 fontért vette meg valaki.