Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája, Carlos Sainz szerint nagyon rosszul jött ki számára a biztonsági autós fázis a Miami Nagydíjon, mert bőven lett volna esélye arra, hogy megnyerje a futamot.

Carlos Sainz számára nem alakult túl álomszerűen a Forma-1-es Miami Nagydíj, a spanyol pilóta előbb a rajtnál járt pórul Sergio Pérez elfékezett bevetődésével, majd a hajrában Oscar Piastrival vívott nagy csatát. A McLaren ausztrál versenyzőjével Sainz egy alkalommal össze is ütközött, amiért büntetést kapott, így a negyedik pozíció helyett ötödikként zárta a futamot.

Carlos Sainz szerint megnyerhette volna a futamot

A Miami Nagydíj után a spanyol sztárt leginkább az zavarta, hogy szerinte pont rosszkor érkezett a biztonsági autó, amelyet Logan Sargeant és Kevin Magnussen ütközése után küldtek pályára. A spanyol éppen ezt megelőzően tudta le egyetlen kerékcseréjét, míg az addig mögötte haladó Lando Norris ugyanezt a biztonsági autós fázis alatt tudta kivitelezni, ami kulcsfontosságúnak bizonyult a későbbi győzelme szempontjából.

carlos sainz, ferrari, oscar piastri
Sainz és Piastri kőkemény csatája után kapott büntetést a Ferrari pilótája
Fotó: AFP

Sainz ez alapján arra a következtetésre jutott, hogy ha egy körrel tovább várnak a bokszkiállásával, akkor ő is állhatott volna a dobogó legfelső fokára Miamiban Norris helyett - írta meg a formula.hu.

Frusztrált vagyok, mert előtte voltunk a bokszkiállást megelőzően, mielőtt érkezett volna a biztonsági autó. Ha tovább mentünk volna egy körrel, akkor elkaphattuk volna a safety car-fázist, és mi is megnyerhettük volna a futamot" -

mondta Sainz, aki megnyerte az idei szezon harmadik futamát, az Ausztrál Nagydíjat.

A 2024-es Forma-1-es szezon két hét múlva az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 101 pontos, Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik és negyedik helyén a két Ferrari áll - Charles Leclerc 98, Carlos Sainz 85 ponttal - a friss futamgyőztes Lando Norris pedig az ötödik pozícióban van 83 egységgel.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek