Vágólapra másolva!
Alex Albon csalódott, miután a Williams lemaradt az Ausztrál Nagydíjon a pontszerzésről. Albon úgy érzi, a téli szemléletváltás óta a Williams olyan helyzetbe került, amelybe nem lett volna szabad.

Nem indult jól a Williams számára a 2024-es Forma-1-es szezon. A csapat a Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is pont nélkül maradt, utóbbi különösen fájó lehet Alexander Albonnak, aki a pénteki melbourne-i balesete során úgy összetörte az autóját, hogy a helyszínen nem is tudták megjavítani. Harmadik váz hiányában a Williams kénytelen volt visszaléptetni az egyik versenyautót, így Logan Sargeant autóját a thai-brit pilóta kapta meg. Albon végül a 11. helyen zárt Ausztráliában, így lemaradt a pontszerzésről.

Japánban sem lesz tartalék autója a Williamsnek

Hasonlóan kellemet helyzetben volt a Williams a 2019-es szezonban, amikor éppen csak elkészültek a komoly anyagi problémákkal küzdő csapat autói a szezonra, tesztet kellett kihagyniuk, és előfordult, hogy a tartalékelemek hiányára hivatkozva léptek vissza versenytől. Az akkori blama Paddy Lowe résztulajdonos és technikai igazgató felmondását eredményezte. James Vowles csapatfőnök úgy véli, a Japán Nagydíjra megjavítják Albon összetört autójának vázát, ám megerősítette, hogy nem lesz tartalékautójuk az ázsiai futamon sem.

F1 Grand Prix of Las Vegas - Practice, Alex Albon
Albon szerint sokkal előrébb kellene tartania a Williamsnek
Fotó: Getty Images via AFP

Albon csalódott a gyenge szezonkezdet miatt

Bár a Williams FW46-os tempója eddig a várakozások alatt teljesít, a 28 éves pilóta bízik benne, hogy a folytatásban fejlődni tud a csapat, ugyanakkor csalódottságának adott hangot a gyenge szezonkezdet miatt.

Csapatként és személy szerint is többet akarunk annál, mint ahol most vagyunk. Nyilvánvaló, hogy tavaly elég sokat áldoztunk az autó fejlesztésére, hogy az idei autóra összpontosíthassunk, és egyértelmű, hogy a csapatok tekintetében elég nagy a lemaradásunk. A legfrusztrálóbb az autója tempója – ki kell hoznunk belőle a legtöbbet”

A várt fejlesztések csak a szezon későbbi szakaszában fognak érkezni, azonban Albon úgy véli, hogy a fejlődés nem megy egyik napról a másikra.

Alex Albon
Albon összetörte az autóját Ausztráliában
Fotó: AFP

"Úgy érzem, olyan helyzetben kell most versenyeznünk, ahol nem kellene lennünk. Nem hiszem, hogy olyan autónk van, amellyel jó sok köridőt tudtunk volna megtenni. Van egy-két dolog, amiből kihozhatjuk a legtöbbet egy jó beállítással, de azzal nem oldható meg a leszorítóerő és más problémák. Amikor kissé hátul van a csapat, minden egy kicsit később érkezik, később jönnek például a frissítések is. Őszintén szólva olyan érzésem van, hogy olyan helyzetben versenyzünk, amiben nem lenne szabad lennünk. Előrébb kell jutnunk" - mondta Albon.

Albont már csak azért is dühítette, hogy Ausztráliában ismét lemaradt a pontszerző helyekről, mivel az éllovasok közül a Mercedes duója, Lewis Hamilton és George Russell, valamint a háromszoros világbajnok Max Verstappen is kiesett a Red Bullal.

"Frusztráló, mert a riválisaink pontokat szereztek, és nekünk is szükségünk rájuk. Tudva, hogy a legesélyesebbek közül hárman is kiestek, ezt ki kell használni, sajnos mi nem tettük meg” – bosszankodott Albon.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.