Így nyerte meg harmadik olimpiai bajnoki címét Szilágyi Áron - videó

SZILÁGYI Áron
Tokió, 2021. július 24. Szilágyi Áron mutatja az aranyérmét a sajtótájékoztatón, miután ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Szilágyi az olasz Luigi Samele ellen győzött. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Szilágyi Áron sorozatban harmadszor nyerte meg a férfi kardozók egyéni versenyét szombaton a tokiói olimpián, miután a döntőben 15-7-re legyőzte az olasz Luigi Samelét.
Vágólapra másolva!

A világklasszis kardozó újabb győzelmével a sportág halhatatlanjai közé emelkedett. A Vasas vívója egész nap bámulatos teljesítményt nyújtott, a döntőben pedig magabiztosan, 15-7-re múlta felül az olasz Luigi Samelét.

Szilágyin kívül eddig négy nagyszerű elődjének - Fuchs Jenőnek, Kárpáti Rudolfnak, a szovjet Viktor Krovopuszkovnak és a francia Jean-Francois Lamournak - sikerült megvédenie a címét férfi kardban, de egyéniben három elsőség eddig még senkinek sem sikerült. Sőt, a férfiaknál a többi fegyvernemben sem akadt még olyan sportoló, aki ugyanabban a szakágban háromszor győzött volna az egyéni versenyben.

Íme, az Eurosport videója a döntőről: