Santos Beach Club a sziklák között

Vágólapra másolva!
Bemutatónk a Santos Beach Clubról szól, az elhagyatott, de gyönyörű Rab szigeti Pudaricán, egy partyval az ismert horvát house-dj-vel, Mestermix Ivánnal.
Vágólapra másolva!

Jablanacból Rab szigetére áthajózva a horvát tengerpart egyik legnépszerűbb része (állítólag itt található az országban egyedül homokos tengerparti strand) kihalt, holdbéli tájnak mutatja magát. De a kompkikötő elhagyása és néhány kanyar után egycsapásra kizöldül a terület, erdők, cserjések omlanak le a hegyoldalakon, a kabócák pedig kegyetlenül húzzák (a mediterrán tücskök, melyek sokkal hangosabbak és kitartóbbak, mint a mezei lágybogarak). Még mindig száraz, porzó a vidék, Közép-Európa talán legnépszerűbb üdülőhelye.

Újabb kanyarok és pár kilométer megtétele után a tengerparti úton - el se lehet téveszteni, más nem nagyon van - beleszaladunk Pudaricába, mely másból sem áll, mint egy lepukkant motorcsónak-kikötőből, egy finomszemcsés és egy köves beach-ből, hozzá egy ismert piperecég reklámstrandöltözőjéből és egy igazi hotdogos-hamburgeres strandbüféből.

Szemben, párszáz méterre, a tengeri kanális túloldalán Dolin, a valóban félholt, kopár csíksziget. Körben omladozó, vöröslő sziklafalak, a parton éles-hegyes kövek, a tengerfenéken tengeri sünök és vastag, hernyószerű lények (tengeriuborkák?) rágják a homokot, minden emberi településtől jónéhány tíz kilométerre.

Ebbe a környezetbe tervezték a Santos Beach Clubot, rabi house-bulik helyszínét, a koktélbárt, a medencét, a strandröplabdapályát, a táncteret és a dj-pultot. A parttól és a szikláktól pár méterre kezdődik a strandszórakozóhely, az egész csupa fa és bambusz. Belépésnél mindkét oldalon mindjárt le is huppanhatnánk a kényelmes (bár nem eléggé, a háttámla itt is hiányzik), nagy párnás helyekre.

Két lépcsőt följebb lépve arccal eshetünk a pancsolós medencébe, melytől a bejárattól érkezve balra található a Santos impozáns dj-pultja, csinos kis bambusztetővel. Aztán a kiváló italpult következik, ahol nemcsak, hogy ötvenféle koktélt rendelhetünk, de egy limonádéba is két lime-ot csavarnak, ráadásul barnacukrot adnak hozzá. Hátul újabb párnás helyek kínálnak kényelemmel, jobbra kifelé pedig egy energiaital szponzorálta strandröplabdapálya.

fotó: Zubor Tamás