Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Áder: figyelni kell a szocialisták mobiljait

Vágólapra másolva!
"Figyeljenek a szocialisták kezére, mobiltelefonjaira, a ki-be járkáló emberekre" - mondta a Polgári Összefogás által az önkormányzati választások fővárosi szavazatszámláló bizottságaiba delegált tagoknak Áder János, a Fidesz ügyvezető elnöke. Áder a delegáltaknek is elmondta, hogy szerinte a belügyminiszter választási csalásra készül.
Vágólapra másolva!

Választási csaláson mesterkedik Lamperth Mónika hivatalban lévő belügyminiszter, aki a szavazólapokon az MSZP-éhez képest felére csökkentette a Fidesz-emblémát - jelentette ki Áder János, a Fidesz ügyvezető elnöke vasárnap Budapesten. A Polgári Összefogás által az önkormányzati választásokfővárosi szavazatszámláló bizottságaiba delegált tagok részére tartott munkaértekezleten Áder János azt mondta, hogy a belügyminiszter megsértette a választójogi törvényt, ami 1990 óta nem fordult elő.

"Figyeljenek a szocialisták kezére, mobiltelefonjaira, a ki-be járkáló emberekre" - mondta a delegáltaknak Áder János. A szavazatszámlálókat szombaton már Orbán Viktor volt miniszterelnök is figyelmességre szólította fel: "Nem lehet hazamenni ebédelni, nem lehet kimenni cigarettázni, mert addig csalafinta dolgok történnek odabent. A törvényesség betartásáért végig kell küzdeni azt a napot" - mondta.

Áder elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Országos Választási Iroda - mint fogalmazott - fizetett hirdetésekben próbálja mentegetni Lamperth Mónikát. Manipulációként értékelte a hirdetés azon állítását, amely szerint a Fidesznek kevesebb jelöltje van az önkormányzati választásokon, mint az SZDSZ-nek. Elmondta, hogy a Fidesz-MDF-MKDSZ közös jelöltjeinek száma több mint 6 ezer 900, ami nagyjából annyi, mint a szocialistáké.

Lamperth Mónika súlyos, felelőtlen és megalapozatlan vádaskodásnak tartja, hogy a Fidesz vezetője választási törvénysértést emleget a szavazólapokkal kapcsolatban. "Mindezt visszautasítom, nyugodt a lelkiismeretem, hiszen a választási eljárási törvény felhatalmazza a mindenkori belügyminisztert a szavazólapokról szóló rendeletalkotásra" - mondta. Lamperth Mónika hozzátette: Áder János érvelését gyengíti, hogy a több mint 9 ezer 500 szavazólapból mindössze 29 esetben volt vagy van még jogvita. Közölte: a még vitatott szavazólapok ügyében az Országos Választási Bizottság és a Legfelsőbb Bíróság meghozza majd döntését,

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről