Médiaháború Debrecenben

Vágólapra másolva!
Gondola Zsolt, a Független Fórum Egyesület polgármesterjelöltje szerint a városi TV vezetőjének szüneteltetnie kellene munkavégzését a választásokig, annyira elfogult a Fidesz mellett. Széles Tamás, a Debereceni Városi Televízió ügyvezető igazgatója szerint a médiatörvénynek megfelelően, kiegyensúlyozottan szerkeszti a műsort. Szathmári Károly, az MSZP-SZDSZ jelöltje szintén kritizálta a tévé vezetőjét.
Vágólapra másolva!

Gondola Zsolt, a Független Fórum Egyesület polgármesterjelöltje a sajtón keresztül felszólította a Debreceni Városi Televízió tulajdonosát, hogy mentse fel a munkavégzés alól a választásokig a tévé vezetőjét. Gondola szerint Széles Tamás ügyvezető igazgató "oly mértékben elkötelezett a Fidesznek és Kósa Lajos polgármesternek, hogy nem tudja garantálni a választások előtti objektív híradást". Gondola szerint az elfogultság látszik a választási műsorrend kialakításán is.

Széles Tamás szerint Gondola vádjai alaptalanok és megdöbbentőek. Emlékeztette a jelöltet, hogy az ORTT panaszbizottsága egyszer sem marasztalta még el a debreceni tévét, és a lehető legdemokratikusabb módon egyenlő hosszúságú időt adott minden jelölt bemutatkozására.

Szathmári Károly, az MSZP és az SZDSZ polgármesterjelöltje szintén elfogadhatatlannak tartja a tévéelnök tevékenységét. Ő azt kifogásolja, hogy Széles indoklás nélkül elutasította javaslatát az öt polgármesterjelölt vitaműsorásól. Szathmári szerint elfogadhatatlan a tévés javaslata, aki külön vitaműsorba hívná meg a Fidesz és az MSZP, illetve a Centrum, a Független Fórum és a Függetlenek Debrecenért jelöltjét.

Széles szerint Szathmári elhamarkodottan nyilatkozott, mert még nem döntötte el, hogy készít-e műsort a DVT öt polgármester vitájáról.