Egy komolytalan szakítás

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Szombat este

Egy szombat este láttad meg őt, egy gin-tonik és egy pohár nőies koktél okozta bódult ködön keresztül. Ő volt a táncparkett ördöge, aki felülmúlhatatlan szellemességével és kedvességével azonnal levett a lábadról. "Még soha nem találkoztam ilyen elbűvölő teremtménnyel..." - ilyen és hasonló sablonok hagyták el az srác csókra termett ajkát. Te voltál a légy a pók hálójában, aki, mondhatni élvezettel ragadt bele a szövevénybe.

Hétfő reggel

Újra megtapasztaltad: minden csoda három napig tart. Ekkor következik a helyzet kínosabbik része: közölnöd kell hirtelen jött pároddal a szomorú valóságot. Merthogy jobb lenne külön utakat járni. Nem könnyű feladat. Érdemes felkészülni és végiggondolni a lehetséges búcsúra utaló mondatokat.

"Te vagy az az ember, kivel csodálatos családot alapíthatnánk, de számomra ez még túl korai. Nem vagyok felkészülve komoly kapcsolatra."

"Csodálatos volt veled az este. De igazán. Biztos vagyok benne, hogy még összefutunk az életben. Felírjam a mobilszámodat?"

"Tudod, nagyon illene hozzád a barátnőm. El fog bűvölni. Ide felírom a telefonszámát."

"Tíz év múlva, bizonyára, istenien fogsz főzni, ízlésesen berendezed a lakásodat és a futballon kívül egyébről is fogsz tudni társalogni. Akkor mindenképp keress fel."

"Úgy érzem, túl kevés vagyok hozzád. Te egy sokkal jobbat érdemelsz, mint én."

Provokálni könnyebb

Ha nem merjük kezdeményezni a sürgős szakítást, érdemes kiprovokálni, hogy ő mondja ki a boldogító nemet.

- Közöld vele, hogy sürgősen menned kell az óvodába a gyerekért, mert volt barátod nem ér rá, de szívesen vennéd, ha elkísérne oda.

- Kérdezd ki tüzetesen anyagi helyzetéről, különös tekintettel a bankszámláján megtakarított összegre és az életbiztosítása típusára.

- Hívd meg egy előadásra, mely a strukturalista gondolkodáselmélet filozófiájának rejtelmeibe vezet be.

- Említsd meg, hogy vacsorát szervezel, ahová az összes ex-barátjod elhívod, hogy összeismerkedhessenek.

- Érvelj a nők egymás közti szerelme mellett.

- Étkezés előtt mondd el az asztali áldást.

A könnyek taktikai szerepe

A sírás mindig nagyon hatásos egy szakítási jelenetben. Soha nem megy ki a divatból. A férfinak legyezgeti a hiúságát, hogy hölgypartnerét megviseli az elválás gondolata, és egyben könnyebben elérjük vele az elégedett férfi távozását. Egy sírós nő ritkán kelt jó benyomást. De nem szabad elfeledni, hogy nem egy romantikus film nagyjelenetében vesz részt, hanem a hétköznapi valóságban. A sírásnak tökéletesnek kell lennie.

- Könnybe lábadt szemek, szenvedő arc. Látni, hogy nagy erőfeszítésedbe telik visszatartanod a könnyzáport, de büszke és elegáns vagy, aki nem engedheti meg magának az érzelgősséget. Belső szenvedésed kiül az arcodra. Igazi mártírnak tűnsz majd.

- Hirtelen előtörő zokogásroham, hangos sóhajok egy nyilvános helyen. Elcsukló hang, hangos orrfújások, miközben előkerül a retikülből a szempillaspirál és a púderpamacs az apró tükörrel egyetemben.

Korábban

Szakíts, ha bírsz!

Meddig tart a szerelem?

Barát vagy pszichológus?

Elfáradt szerelem