Nagyszabású rendőri akció az Egyesült Királyságban

Vágólapra másolva!
Egy férfit letartóztattak egy nagyszabású rendőrségi akciót követően az Egyesült Királyságban, amely során gyanús tárgyakat és lőfegyvereket foglalt le a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Jelenleg is 100 méteres kordon van érvényben az angliai Grimethorpban, miután a helyi rendőrség helyi idő szerint ma reggel 7:10-kor razziát tartott egy házban, ahol számos "gyanús tárgyat" találtak. A rendőrség és a hadsereg 100 méteres körzetben kordont állított fel.

Egy 58 éves férfit letartóztattak tiltott lőfegyverbirtoklás gyanújával, és jelenleg is őrizetben van

 - erősítette meg a dél-yorkshire-i rendőrség. A 100 méteres kordon pánikot keltett a Grimethorpe falu lakói körében. Egy nő, aki a közelben lakik, azt mondta: 

Őrület, hogy ilyesmi történik az utcánkban.

Egy másik nő, aki az utcában él, azt mondta: 

Amikor ma reggel elvittem a lányomat az iskolába, csak egy ház volt lezárva, most pedig szinte az egész utca. Ez ijesztő, nyilvánvalóan valami komoly dolognak kell lennie ahhoz, hogy a rendőrség mellett a katonaság is itt legyen a helyszínen.

A rendőrség arra utasította a környéken lakókat, hogy kerüljék el a lezárt utcát - írja a Mirror.

A dél-yorkshire-i rendőrség szóvivője elmondta: 

A Brierley utcában, Grimethorpe-ban a rendőrök egy házkutatás során számos gyanús tárgyat találtak. A hadsereg tűzszerészeit is a helyszínre hívták, és elővigyázatosságból 100 méteres kordon van érvényben.

A rendőrségi művelet a jelek szerint egy bizonyos házra összpontosul - számol be a Yorkshire Live.

Tegnap bombariadó miatt ki kellett üríteni az egyik budapesti bíróságot. Bombafenyegetés miatt evakuáltak több iskolát Szlovákiában. Magyar iskolásokat halálosan megfenyegettek iszlamisták.