Sokkoló videó: bombafenyegetést kapott a British Airways egyik járata

Vágólapra másolva!
Bermudán szállt volna fel a British Airways egyik repülője vasárnap, azonban a légiirányítók az utolsó pillanatban nem engedték útjára a Londonba tartó gépet. Remegő hangon hívta az egyik kollégájuk a pilótákat, és közölte, bombafenyegetésről van információjuk.
Vágólapra másolva!

Éppen a felszállásra készültek a British Airways egyik járatának pilótái vasárnap, amikor az utolsó pillanatban az egyik légiirányító közölte, nem indulhatnak. Mint mondta, bombafenyegetésről van információjuk, amit e-mailben kaptak - írta meg a Daily Mail.

Szakítsa meg a felszállást, törölje a felszállást, bombafenyegetésről van információnk

 - mondta a nő remegő hangon a Bermudáról Londonba tartó járat pilótáinak. 

Rendben. Szeretné, ha elhagynánk a kifutópályát?

- válaszolta a kapitány, mielőtt további információkat kért volna. Néhány másodperc csend után a légiirányító arra kérte, maradjanak ott, ahol vannak. A repülőteret lezárták, hogy átvizsgálhassák azt és a gépet.

A járat végül engedélyt kapott a repülésre, este 11 órára minden helyreállt.  

Mutatjuk a felvételt a légiirányító hívásáról:

Utasaink és kollégáink biztonsága mindig a legfontosabb számunkra, vasárnap is ennek megfelelően jártunk el. Csapataink törődnek az ügyfeleinkkel és segítik a legénységet is, miközben arra törekszenek, hogy járataink lehetőség szerint időben érjenek földet

 - mondta a British Airways szóvivője.

Nemrég egy férfi robbantani akart, lezártak egy nemzetközi repülőteret. Tavaly a Ryanair egyik járatát is megfenyegették. Néhány uve ugyanezen okokból Londonban szállt le egy Amerikába tartó gép. 2022-ben egy újabb bombafenyegetés miatt szálltak fel a magyar vadászgépek