Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Vágólapra másolva!
Oroszország amerikai nagykövete elmondta, hogy Ukrajna sorsa megpecsételődött, és Amerika az atomhatalmak közötti közvetlen összecsapás szélén egyensúlyoz.
Vágólapra másolva!

Ma az amerikai elnök is aláírta a segélytörvényt amelynek keretében összesen 60,84 milliárd dollárnyi (22 506 milliárd forint) forrást biztosítanak Ukrajnának. Ahogy az Origo is beszámolt róla kiderült, Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak, és ennek köze van az amerikai segélycsomaghoz.

Washington oroszellenes faltörő kosként használja Kijevet, és az új amerikai katonai segélycsomaggal eldőlt Ukrajna sorsa - mondta Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete.

Amerika a háború mellett döntött. A gonosz oldalára állt, és támogatta a fasizmust. Kapzsi és telhetetlen hadiipari komplexuma érdekében feláldozza az egyszerű emberek életét. Döntésükkel a helyi politikusok tulajdonképpen egész Ukrajnának vetettek véget, amelyet faltörő kosként használnak Oroszország ellen

 - mondta újságíróknak. A diplomata megjegyezte, hogy az új törvény súlyos csapást mér az orosz-amerikai kapcsolatok jövőbeni kilátásaira. Így Washington az atomhatalmak közötti közvetlen összecsapás szélén egyensúlyoz - véli Antonov. 

Igor Nikulin katonai szakértő, az ENSZ leszerelési bizottságának volt tagja azt mondta, hogy 

ez az amerikai lépés csak meghosszabbítja a kijevi rezsim agóniáját. Szerinte ezek a szállítmányok nem lesznek képesek megváltoztatni a helyzetet a különleges műveleti övezetben.

- írja a Lenta.