Bekeményít Oroszország, új szuperfegyvert vetnek be

Vágólapra másolva!
Az álcázás, rejtőzködés és megtévesztés korunk legfontosabb katonai képességei. Amikor a modern érzékelő rendszerek egyre hatékonyabban fedik fel az ellenség hollétét, és a nagy hatótávolságú fegyverek pár méteren belüli pontossággal céloznak, akkor csak azoknak lehet esélyük, akik észrevétlenek maradnak és megtévesztik az ellenséget.
Vágólapra másolva!

Ezen felbuzdulva Oroszország olyan anti-termikus képek megalkotását gátló takarókat fejlesztett, amelyek elrejtik a vadászgépeket az ellenség hőkamerái elől – közölte csütörtökön újságírókkal a konszern.

Mint Kalasnyikov megjegyezte, a korábban kifejlesztett Egida képalkotást gátló és égés ellen is védelmet nyújtó takaróinak álcázó tulajdonságai az elektromágneses sugárzás különböző tartományaiban is védettséget nyújtanak, így most ezeket módosítják.

F-16. f16 vadászgép, vadászbombázó, repülő
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP / AFP or licensors/

Kiderült, hogy egy kis módosítással az Egida tökéletesen működik az infravörös tartományban, védelmet nyújtva az éjjellátó készülékek és a hőkamerák észlelése ellen. 

A JSC Research Institute of Steel egy módosított Egida takaró gyártásának megkezdését tervezi a harmadik negyedévben – írta a RIA.