Döbbenetes bejelentés a moszkvai terrortámadásról

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Túl korai még Moszkva reakciójáról beszélni a Kijevnek a Crocus City Hall elleni terrortámadásban való részvételére vonatkozó esetleges bizonyítékokra - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ-nek.
Vágólapra másolva!

"A vizsgálat még folyamatban van. Jelenleg nem lenne helyes, ha találgatásokba bocsátkoznánk" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője amikor arról kérdezték, hogy a Kijevnek a támadásban való részvételére vonatkozó esetleges bizonyítékok befolyásolnák-e Moszkva készségét a béketárgyalásokra.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn azt mondta, hogy 

Moszkva tisztában van azzal, hogy kik hajtották végre a támadást, de azt is szeretné kideríteni, hogy kik voltak a felbujtók. 

Az államfő megjegyezte, hogy ez csak egy újabb láncszem lehet azok egész láncolatában, akik 2014 óta a kijevi rendszeren keresztül harcolnak Oroszországgal - írta meg a Tass.com.

Mint ismert, március 22-én este terrortámadás érte a moszkvai régióban található Crocus City Hall zenés szórakozóhelyet. Információk szerint már legalább 139 ember halottról lehet tudni és 182-en sebesültről. Tizenegy, a terrortámadásban való részvétellel gyanúsított személyt fogtak el, köztük négy fegyverest, akiket a Moszkvától délnyugatra fekvő Brjanszk régióban vettek őrizetbe, miközben próbáltak átjutni az ukrán határon.