Brutális autós üldözés volt egy kukoricásban, egy vétlen sofőr meghalt

Vágólapra másolva!
Egy részeg férfi megpróbált lopott autójával elmenekülni a rendőrök elől, ehhez pedig egy kukoricásba menekült, ahol aztán egy filmbe illő üldözés vette kezdetét.
Vágólapra másolva!

Egy légi felvételen is jól látható, hogy a 44 éves Marcin Jablonski a nagyjából két méter magas kukoricásban körbe-körbe vezet, miközben egy helikopter és két rendőrautó üldözi Norfolkban. Az átszámolva nagyjából 36 millió forintot érő lopott autóban a férfi mellett ott ült a fia is. Ezután Earsham közelében ismét visszatért az A143-as útra, ahol frontálisan nekiütközött egy másik autónak. A vétlen sofőr, egy 28 éves nő belehalt a sérüléseibe, miután az autója felborult a karambolban. 

A nyomozást vezető rendőr szerint a férfinak minden lehetősége megvolt, hogy megálljon, mégis úgy döntött, hogy nem teszi. 

Jablonskit, akinél az alkohol határérték négyszeresét mérték 11 év börtönbüntetésre ítélték a Norfolki Koronabíróságon

Fia, Thomas Urbaniak pedig két év börtönbüntetést kapott autólopásért és betörésért.

A Mirror szerint a bíróság úgy értesült, hogy Jablonski Lengyelországból érkezett az Egyesült Királyságba, miután 18 hónapos börtönbüntetését letöltötte egy villanyvezeték ellopásáért. Összesen már hétszer büntették meg a szigetországban. A tragédia idején Jablonski már el volt tiltva a vezetéstől.