Megtalálták a lezuhant repülőgép áldozatait a Fülöp-szigeteken

Vágólapra másolva!
Egy aktív Fülöp-szigeteki vulkán lejtőit átkutatva a keresőcsapatok megtalálták egy hétvégén lezuhant repülőgép roncsait, és megerősítették, hogy mind a négy utasa meghalt.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt repülőbaleset történt a Fülöp-szigeteken. Egy kisrepülőgép február 18-án a szigeteken egy aktív vulkán kráterének közelében zuhant le. A Fülöp-szigeteki mentők a vulkán lejtőin kezdtek el kutatni a túlélük után.

Ma kiderült a helyi polgármester közlése szerint

a gép kétfős Fülöp-szigeteki személyzete és az utasok, két ausztrál energetikai tanácsadó életüket vesztették.

Szerda reggel több mint egy tucat katona és tűzoltó érkezett helikopterrel a helyszínre, hogy az ország legaktívabb vulkánja, a Mayon egy szakadékát átvizsgálják - közölték polgári légiközlekedési illetékesek.

A Cessna 340-es repülőgép szombaton, felszállás után tűnt el. Nem voltak túlélők - írta telefonos üzenetében Camalig város polgármestere egy helyi hírügynökségnek csütörtökön.

Az áldozatok holtestét a tervek szerint csütörtökön hozzák le a tűzhányóról.


A gép két ausztrál utasa egy geotermikus energiával foglalkozó vállalatnál dolgozott, amely a Cessna cég tulajdonában volt. Az Energy Development Copr. keresőcsapatokat, helikoptereket és drónokat küldött, hogy segítsenek a keresésben, amelyet a viharos szél és a sűrű felhők nehezítettek.

A keresésben, amely a polgármester felügyelete alatt zajlott, majdnem 200-an, katonák, tűzoltók, önkéntesek, köztük veterán hegymászók vettek részt.

A Cessna szombat reggel szállt fel Albay repülőteréről, hogy mintegy egyórás repülőút után Manilába érkezzen, ám néhány perccel felszállás után eltűnt. A roncsokat vasárnap a levegőből fedezték fel a 2462 méter magas vulkán oldalán, ám csak szerda reggel, az időjárás javulása után sikerült egy katonai helikopternek kutatócsapatot szállítani a helyszínre - közölték tisztségviselők.

A város lakóinak tilos a vulkán körüli hat kilométeres veszélyzónába belépni.

A tűzhányó utoljára 2018-ban tört ki, akkor több tízezer embert kellett kimenekíteni. A Fülöp-szigeteki vulkánmegfigyelő központ azonban engedélyezte a kockázatos keresést és mentést a Mayon lejtőin, de figyelmeztette a csapatot a hirtelen kilökődő vulkáni hamu és a sárfolyamok veszélyére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!