Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Texasi tömeggyilkos: "Itt az ideje meghalnotok"

Iskolai lövöldözés, Texas, iskola,  Uvalde, Robb Általános iskola,   Mass Shooting At Elementary School In Uvalde, Texas Leaves At Least 19 Dead GettyImageRank2 Color Image Horizontal CRIME
UVALDE, TEXAS - MAY 24: A family grieves outside of the SSGT Willie de Leon Civic Center following the mass shooting at Robb Elementary School on May 24, 2022 in Uvalde, Texas. According to reports, 19 students and 2 adults were killed, with the gunman fatally shot by law enforcement. Brandon Bell/Getty Images/AFP (Photo by Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy korábban az Origo is megírta, 19 diák és két felnőtt, köztük egy tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt. A gyilkos lövöldöző, a 18 éves Salvador Ramos az egyik túlélő szerint azzal a felkiáltással lépett be az egyik osztályterembe, hogy "Itt az ideje meghalnotok". 
Vágólapra másolva!

Egy a támadást túlélő kilencéves gyerek osztott meg hátborzongató részleteket arról, hogy mit mondott nekik a tömeggyilkos Ramos, mikor belépett az osztálytermükbe - írja a Fox News

Gyászolók a texasi általános iskolánál 2022. május 24-én Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Brandon Bell

A diák egy asztal alá bújt el négy társával, miután az osztálytermen kívülről meghalották a lövöldözést.

Ramos ezután lépett be az osztályterembe, legugolt, majd közölte a bent lévőkkel, hogy "Itt az ideje meghalnotok", aztán lövöldözni kezdett.

Salvador Ramos. Forrás: Twitter

Az öt diák egy terítővel lefedett asztal alatt bújkált, próbáltak csendben maradni, ekkor meghalották, hogy a kiérkező rendőrök elkezdenek kiabálni, hogy:

Ezt meghallva az osztály egyik diákja kiabált, Ramos ezt meghalotta, majd hidegvérrel lelőtte őt.

19 gyerek és 2 felnőtt halottja van a texasi általános iskolai mészárlásnak. A képen a gyilkos, Salvador Ramos néhány áldozata. Forrás: Twitter

A rendőrök ezután rontottak be, majd tűzharc alakult ki közöttük és a gyilkos között, amiben Ramost lelőtték.

A túlélő diák szerint a tömeggyilkosságban meghalt két tanár, Irma Garcia és Eva Mireles a testükkel próbálták védeni a gyerekeket, így haltak meg.

A tűzpárbaj után a bújkáló gyerekeket a rendőrség végül biztonságba helyezte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről