Orosz tábornok merényletet élt túl Tbilisziben

Vágólapra másolva!
Merénylet kíséreltek meg Tbilisziben kedd este egy orosz tábornok ellen, aki a távirányítású pokolgép felrobbanásában könnyebben megsérült - jelentették orosz hírügynökségek a grúz fővárosból. A hírt az orosz védelmi minisztérium sajtóosztálya is megerősítette Moszkvában.
Vágólapra másolva!

A pokolgépet ismeretlenek helyezték el abban a lakóházban, amelyben Alekszandr Sztugyenyikin, a Kaukázuson túli orosz hadseregcsoport parancsnoka lakik a grúz fővárosban. A detonáció akkor következett be, amikor Sztudenyikin tábornok szolgálatából hazaért - közölte Valerij Grigalasvili tbiliszi főügyész. A tábornokot egy katonai kórházba szállították. Állapota nem életveszélyes. Rajta kívül senki sem sérült meg.

Vano Merabisvili, a grúz biztonsági tanács titkára annak a véleményének adott hangot, hogy a merényletkísérletet "azok követhették el, akik nem kívánják a két ország kapcsolatainak javulását". Újságírók előtt Merabisvili emlékeztetett arra, hogy az utóbbi időben a két ország viszonyában enyhülés következett be, rendeződtek a kapcsolatok a két elnök között. "Ez nem mindenkinek tetszik" - tette hozzá.

Valerij Grigalasvili szerint lehetséges, hogy a merényletkísérlet oka az a vizsgálat, amelyet Sztugyenyikin tábornok Grúziába érkezésekor indított a tisztjei által elfogadott kenőpénzek ügyében.
Grúziában két orosz katonai támaszpont működik, az egyik Adzsáriában. Grúzia a támaszpontok mihamarabbi bezárását és a katonák kivonását sürgeti.