Újabb lépfene-megbetegedés

Vágólapra másolva!
Floridában újabb személyt találtak, akinél diagnosztizálták a lépfene megbetegedést. A 35 éves nő is annál a cégnél dolgozik, ahol a az elő lépfenés, azóta már meghalt áldozat is dolgozott.
Vágólapra másolva!

Egy 63 éves férfi a múlt héten meghalt, egy 73 éves alkalmazottról pedig e hét hétfőjén derült ki, hogy az ő szervezetében is megtelepedett a baktérium. A kórokozót megtalálták az elhunyt férfi munkahelyi számítógépének billentyűzetén.

A második eset kipattanása nyomán döntöttek az irodaépület összes alkalmazottjának a megvizsgálása mellett. Egyelőre hétszáz személy (orrváladékminta alapján készült) teszteredményét értékelték ki, és ebben a csoportban találták a 35 éves nőt, a harmadik lépfenekórokozó-hordozó személyt.

Miután teljességgel megmagyarázhatatlan, miként került a kórokozó az épületbe, valamint az eddigi megállapítások szerint nem a természetben szabadon előforduló anthrax-baktériumtörzs tűnt fel Boca Ratonban, hanem olyan módosított kórokozó, amely az ötvenes években Iowa államban kifejlesztett baktériumtörzs jellegzetességeire emlékeztet, felmerült a bűncselekmény alapos gyanúja. A vizsgálatot a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI irányítja.

Korábban:

Manipulált lehet a floridai lépfene-baktérium