Mi kell hozzá?
1/2 evőkanál kukoricakeményítő
1/2 teáskanál fekete bors
1 teáskanál só
1/2 teáskanál chili por
1/2 teáskanál fokhagyma por
0,5 kg édesburgonya, hámozott, mosott és csíkokra vágva
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 db avokádó
1 evőkanál citromlé
1/4 teáskanál só
1 csokor friss petrezselyem
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Hogyan kell elkészíteni?
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. Az avokádót, a citromlevet, egy kis sót, petrezselymet és olívaolajat egy aprítóba tesszük és krémesre pépesítjük.
3. Egy tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt, a sót, a borsot, a chili port és a fokhagymát.
4. Az édesburgonya csíkokat locsoljuk meg olívaolajjal, majd forgassuk meg a fűszerekben.
5. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire úgy, hogy ne érjenek össze, majd 40 perc alatt süssük aranybarnára.