Hét dolog amit, a Föld Órája alatt a sötétben csinálhatunk

Vágólapra másolva!
A Föld Órájában szombaton, március 27-én este  fél kilenckor több, mint 80 országban kapcsolják le az emberek a villanyt egy órára. A Föld Órája a klímaváltozásra hívja fel a figyelmet és még az Eiffel-torony, az Empire State Building, az egyiptomi piramisok és Chicago híres felhőkarcolói is sötétségbe borulnak majd.
Vágólapra másolva!

Ez remek alkalmat ad arra, hogy kreatívak legyünk, spóroljunk a villannyal, tegyünk valamit a globális felmelegedés ellen és saját kinyilatkoztatást tegyünk. Íme hét dolog, amellyel nagyszerűen eltölthetünk egy órát (vagy akár többet is) a sötétben:

Bújjunk ágyba - Töltsünk együtt egy kis időt párunkkal, masszírozzuk meg egymást, próbáljunk ki valami tantrikusat vagy szerelmeskedjünk gyertyafényben. További magyarázatra valószínűleg nincs szükség, ez jó hatással van ránk.

Vacsorázzunk gyertyafénynél - Készítsük el előre az ételt vagy együnk főzést nem igénylő falatokat. A speciális hangulat érdekében díszítsük fel az asztalt virágokkal és csokoládét szolgáljunk fel desszertként.

Vegyünk habfürdőt - Ki nem szeret hosszasan elmerülni egy habfürdővel teli kádban? Ez remek alkalom, hogy gyertyafénynél élvezzük a nyugalmat. Valljuk be, már attól jobban érezzük magunkat, hogy erre gondolunk.

Meditáljunk - Az egyórás sötétség remek alkalmat nyújt arra, hogy kizárjuk a külvilágot és magunkba szálljunk. Keressünk egy kényelmes helyet otthonunkban és meditáljunk egy kicsit - ezzel nemcsak magunknak, de bolygónknak is jót teszünk. (De vigyázzunk az égő gyertyákkal!)

Bámuljuk a csillagokat - Mindegy, hogy a nagyvárosban vagy vidéken vagyunk éppen, menjünk sétálni és próbáljunk meg minél több csillagképet azonosítani. Talán még egy hullócsillagot is láthatunk.

Induljunk holdfényes sétára - Mivel március 30-án telihold lesz, itt a nagyszerű alkalom, hogy esti sétára menjünk, akár kutyánkkal együtt.

Tartsunk Föld Órája bulit - Ha előnyben részesítjük a csoportos tevékenységeket, szedjük össze a barátainkat és rendezzünk összejövetelt a szobában vagy a szabadban. Alkossuk meg saját koktéljainkat, készítsünk sajt- vagy csokoládéfondüt (ehhez csak teamécsesekre van szükségünk), vegyük elő a társasjátékokat vagy a hangszereket, de próbálkozhatunk Activityvel is a gyertyafényben. Minél kreatívabbak vagyunk, annál jobb lesz a buli és talán a következő szombaton is ezzel akarjuk majd tölteni az időnket.

Ha ez túl soknak tűnik egy órára, válasszunk ki két-három tevékenységet. Sokat tehetünk a Földért, ha ezt minden héten egy alkalommal megismételjük. Ön hogyan tölti a Föld óráját?


kattints!