Sir Paul továbbra is a legjobban fizetett sztár

Vágólapra másolva!
Paul Mccartney továbbra is a világ legjobban kereső híressége, derül ki a People magazin frissen közzétett listájából. A tavaly is legjobbnak bizonyuló zenész csak 2002-ben újabb 120 millió fonttal gazdagította vagyonát.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Sir Paul - A világ nem elég

120 millió fonttal, azaz 42 milliárd forinttal növelte a 2002-es év folyamán magánvagyonát Sir Paul McCartney, aki ezzel a teljesítménnyel a ismét a világ legjobban fizetett sztárjának bizonyult. A tavaly fontmilliárdossá avanzsált Macca gyarapodása legnagyobbrészt albumeladásokból és egész Egyesült Államokat behálózó turnéjának bevételeiből származik, de 55 millió fontot köszönhet annak is, hogy számos előadó, többek között Buddy Holly kiadási jogait is birtokolja.

A People listájának legjobban kereső amerikai sztárja a kultikus státuszát továbbra is fenntartó fekete műsorvezetőnő, Oprah Winfrey a maga 97 millió fontjával, ez nagyjából 3,4 milliárd forintnak felel meg. A pop legjobbjai között Britney Spears és Eminem, 20, illetve 9 millió fonttal.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sir Paul idén sem vesztegeti majd idejét, a jövő hónapban egy évtizede először hazájában is turnézni indul. A kísérőzenekarra sem fog sokat költeni, az ugyanis szintén saját, The Firemen elnevezésű csapata lesz.