Johnny Depp is megjelent a World Music Awardon

Vágólapra másolva!
Johnny Depp szereplése volt a meglepetés hétfőn Londonban a World Music Award, vagyis a világzenei díjak átadásán. A színész kedvenc együttesének adta át a díjat.
Vágólapra másolva!

A kétszeresen is szerencsés banda pedig a Taraf De Haidouks, egy 13 tagú román cigányzenekar, akik Európa és a Közel-Kelet legjobbjának bizonyultak.

Depp szerint: "A zenéjük messze felülemelkedik mindenen, amit eddig hallottam, és ők egyben a legjobb zenészek is, akikkel valaha is találkoztam."

Depp persze nem most ismerte meg az együttest. Dolgoztak már együtt A Síró Ember című filmben, és Depp egyszer meghívta őket zenélni egy partira is. Miután pedig a díj átadását követően a színpadon franciául megszólította őket, meglepetten a közönséghez fordult és azt mondta: "azt mondják, egy disznó vagyok."

A Radio 3 által először megrendezett díjátadáson a hallgatók szavazatai alapján a legjobb az Afro Celt Sound System, a kritikusok díját pedig a szenegáli, a Pepsi-szigetet is megjárt Baaba Maal kapta Missing You című albumáért.

Díjat kapott még a tuvai Yat-Kha (Ázsia/Csendes-óceán), a mali Djelimady Tounkara (Afrika), az angol Susheela Raman (legjobb újonc), a francia Manu Chao (a világzenét legjobban propagáló), a kubai Orlando Cachaito Lopez (Amerika) és a brit Nitin Sawhney (határterületek).