Menczer Tamás: Ezeknek elment a józan esze!

menczertamás, interjú
Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója
Fotó: Origo
Vágólapra másolva!
Miért háborúpártiak a vezetők, vagy a vezetők jelentős része? Erre a kérdésre adta meg a választ Menczer Tamás az M1 műsorában.
Vágólapra másolva!

„Mondhatnánk azt, talán ahogy a faluban is mondták, hogy ezeknek elment a józan eszük. Ne zárjuk ki, hogy egyes embereknél ez valóban meg is történt. De a többségnél nem ez a helyzet” – fogalmazott Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója a háborúpárti vezetők kapcsán. 

Mint mondta, 

egészen hideg politikai és/vagy gazdasági számítás vezeti őket akkor, amikor a háború folytatását akarják. Vannak, akik úgy gondolják, hogy politikai érdekük fűződik ehhez, és vannak olyanok, spekulánsok, különböző NGO-k vagy pénzügyi körök, amelyek pedig gazdasági érdek miatt akarják a háború folytatását 

– emelte ki Menczer Tamás. 

Megjegyezte, „az amerikai külügyminiszter mintha tett volna egy olyan említést, hogy az Ukrajnának szánt amerikai támogatások talán 90 százaléka visszamegy amerikai fegyvergyártóknak”. 

Ezek nem buta emberek, legalábbis a többség. Ők pontosan tudják, hogy miért háborúpártiak, de nekünk ki kell tartanunk a békepárti álláspontunk mellett, és ez csak a magyar emberek támogatásával lehetséges 

– emelte ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.