Magyar Péter letagadta, hogy új anyósa-gazdasági vezetője négy évig börtönben ült - videó

Magyar Péter és Sájer Mária
Fotó: Metropol
Vágólapra másolva!
Magyar Péter vitatta annak a bűncselekménynek a valódiságát is, amiben új anyósát, egyben gazdasági vezetőjét, Sájer Máriát jogerősen négy év fegyházra ítélték – vagyis tagadta, hogy börtönben ült. Mindez a Pesti Srácoknak adott nyilatkozatából derült ki.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter a Zala megyei Pákán nyilatkozott a Pesti Srácok munkatársának, Szalai Szilárdnak. Az agresszív exférj a nyilatkozatában nemcsak azt tagadta le, hogy barátnője édesanyja úgy lett volna gazdasági vezető pártjában, hogy gazdasági bűncselekmény miatt ült 4 évig fegyházban, de magának a bűncselekménynek a tényét is vitatta. Azzal fenyegetőzött a riporternek, hogy mindenkit feljelentenek, vagy éppen fel fognak jelenteni. 

Magyar Péter gazdasági vezetője, Sájer Mária Judit nemrég jött ki a legsúlyosabb büntetés-végrehajtási intézményből, a fegyházból, ahova egy bűnszervezet fontos tagjaként 1200 ember meglopásáért, gátlástalan átveréséért került. Szabadulása után Magyar Péter legközelebbi munkatársaként találta meg számítását. Nemcsak gazdasági vezető, ő irányítja Magyar Péter titkárságát is. A nő nem más, mint Magyar Péter mindenhova magával hurcolt barátnőjének az édesanyja.

A nő egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként csalt, lopott és hamisított, nyugdíjasok százait is gátlás nélkül meglopva. 

Bűntársaival nyolcmilliárd forintot tüntettek el, az összeg jelentős része azóta sem került elő. Körülbelül hétmilliárd forintot sikerült elrejteniük a hatóságok elől.  Szabadulása után Magyar Péter legközelebbi munkatársaként találta meg számítását. Nemcsak gazdasági vezető, ő irányítja Magyar Péter titkárságát is. 

Sájer Mária a jogerős ítélet indoklása szerint bűnszervezetben követett el folytatólagos csalássorozatot és magánokirat-hamisítást éveken keresztül. Társaival együtt üzemszerűen csaptak be, fosztottak ki embereket, vették el megtakarított pénzüket. 

Kispénzű nyugdíjasokat éppúgy kifosztottak, mint módosabb embereket. 1200 ember loptak meg azt ígérve, hogy „fialtatják” a pénzüket, több kamatot adnak a bankoknál.

Eközben semmilyen pénzügyi tevékenységet nem végeztek, a beszedett pénzeket elköltötték, elrejtették, illetve a rendszerbe korábban belépők kifizetésére fordították. Sájer a bűnszervezet fontos tagjaként kapott 4 éves fegyházbüntetést.

Milyen alakok veszik körbe Magyar Pétert?

Rotyis Bálint elemző az Origónak pedig már arról beszélt, hogy Magyar Péternek nincs politikai tapasztalata vagy politikai múltja, ezért sem emberei, sem pártja, sem politikai infrastruktúrája sincs. Amije van, azt főként Bajnai Gordon-körétől kapta, vagy ha onnan nem tud emberekre szert tenni Magyar Péter, akkor a szűkebb környezetéből próbálhat meg munkatársakat felvenni. A botrányokból ugyanakkor arra lehet következtetni, hogy a pártépítés, ami elengedhetetlen a hosszú távú és önálló politikai létre, nem erőssége Magyar Péternek, hisz egy politikus nem veheti körbe magát olyan személyekkel, akikről a sajtó ilyen jellegű információkat tud kideríteni – tette hozzá.