Ellopott egy kölyökkutyát, hogy tudjon ajándékot vinni a születésnapi bulira a káli férfi

Születésnapi ajándéknak lopott kiskutyát, lopás, kiskutya, kiskutyalopás
Fotó: Youtube/Magyarország Ügyészsége
Vágólapra másolva!
Egy családtagját akarta meglepni közelgő születésnapja alkalmából egy káli férfi, ezért ellopott az egyik ház udvaráról egyik kölyökkutyát, majd megajándékozta vele. Egy biztonsági kamerafelvétel azonban lebuktatta, így néhány nap múlva gyanúsítottként hallgatták ki.
Vágólapra másolva!

A férfi november 24-én elhatározta hogy egy kölyökkutyával ajándékozza meg egyik rokonát születésnapja alkalmából. Miközben Kálon sétált, az egyik ház udvarán 

ki is szemelt magának egy németjuhász kölyköt, ezért bemászott a kerítésen, felkapta a kutyát, és elmenekült a helyszínről. A lopott kutyát ezután rokonának ajándékozta.  

A lopásról egy biztonsági kamera felvételt készített:

Néhány nap múlva gyanúsítottként hallgatták ki,

 miközben épp oda tartott, visszavitte a kutyát a tulajdonosnak, ezáltal megtérítette a lopással okozott 35.000 forintos kárt. 

Az ügyészség lopás miatt emelt vádat a büntetlen előéletű, tettét megbánó férfival szemben, és jóvátételi munka kiszabását javasolta.

Néhány évvel ezelőtt egy kunhegyesi férfi lopott kutyát egy tiszaszentimrei ház elől, majd amikor a rendőrök kopogtattak nála, a férfi mindent tagadott. Végül a lopott kutya buktatta le azzal, hogy a kihallgatás alatt megjelent az ajtóban. A férfi így kénytelen volt beismerő vallomást tenni.

Két csepeli rendőr pedig éjszakai szolgálatuk végén talált rá egy lopott kutyára, melyet már régóta kerestek.  A kutya egy épület előtt volt kikötve, a két rendőr azonnal értesítette tulajdonost, aki így végre ismét találkozhatott rég nem látott kedvencével.

Tavaly februárban egy férfi testvérével beszélgetettt a Széll Kálmán téri metrómegállónál, majd amikor néhány percre nem figyelt, már el is lopták több mint kétmillió forint értékű, ír farkaskutyáját. A kutya néhány órán belül előkerült, egy román férfi rejtegette egy pokróc alatt a Móricz Zsigmond körtéren.

Egy makói sorozattolvaj hotelből lopott, lépcsőházban rongált, kifosztotta ismerősét, az egyik ház udvaráról pedig egy harci kutyát lopott.

Pécs külvárosában egy férfi az egyik kertből kicsalogatott, majd magával vitt egy westie kutyát, ám útközben meggondolta magát, és szabadon engedte az állatot. A rendőrönók megtalálták, és visszaadták a tulajdonosnak, a tolvajt pedig kihallgatták.

Egy nőnek az M3-as autópálya egyik pihenőjénél lopták el a kutyáját. Mindent megtettek az állat előkerítése érdekében, több hirdetést is feladtak, végül nehezen bár, de utolérték a tettest. A férfi először tagadta a lopást, majd több, mint 200 euróért cserébe akarta visszaadni a kutyát. Végül az állatvédők és a rendőrök közös erővel szerezték vissza tőle.