Hagyó Miklós kabinetfőnökét is bevinné a Városházára Karácsony

Vágólapra másolva!
Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint pártpolitikusok helyett szakemberekre lenne végre szükség a fővárosi cégek vezetésében.
Vágólapra másolva!

„A Karácsony Gergely vezette DK–MSZP-s fővárosi listán helyet kapott Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes irodavezetője, a szocialista Czeglédy Gergely is. Felszólítom a főpolgármestert, hogy Czeglédyt húzza le a listájáról, ne akarja visszahozni a Hagyó-korszakot a Városházára” – fogalmazott Vitézy Dávid a közösségi oldalán megosztott bejegyzésben.

A főpolgármester-jelölt emlékeztetett, hogy 2007 és 2010 között évekig küzdött a Városházát és a BKV-t behálózó vörös polip és korrupciós gépezet ellen, a Hagyó-ügyként ismert BKV-s bűnszervezetet feltáró nyomozások egytől egyig a BKV felügyelőbizottságában általa kezdeményezett vizsgálatok nyomán indultak el.

Nokiás doboz, túlárazott tanácsadói szerződések, százmilliós végkielégítések – rég volt, de máig emlékezetes az, ahogy szétlopták a BKV-t akkoriban. Alig győztük helyreállítani a közösségi közlekedés renoméját és a BKV szabályos működését a BKK létrehozása után

– emlékeztetett.

Vitézy Dávid jelezte, hogy Czeglédy Gergely 2019 óta mindmáig a BKK felügyelőbizottságában ül Karácsony Gergely javaslatára, újabb példát szolgáltatva arra, hogy pártpolitikusok helyett szakemberekre lenne végre szükség a fővárosi cégek vezetésében.

„Mégis hogy juthat eszébe Karácsony Gergelynek a saját listáján visszahozni Hagyó kabinetfőnökét a fővárosi politikába? Milyen sötét alkuk kellenek ahhoz, hogy a főpolgármester ilyen mélyen belesüllyedjen a DK–MSZP szövetségbe?” – tette fel a kérdéseket a főpolgármester-jelölt.